Josť Mourinho ameninta ca il va da in judecata pe seful Comisiei de arbitri a UEFA, Volker Roth, daca acesta nu-si retrage afirmatiile prin care spunea ca managerul lui Chelsea este "dusmanul fotbalului".
Roth a facut aceste declaratii dupa ce, vineri, arbitrul suedez Anders Frisk a decis sa se retraga, dupa ce a primit o serie de amenintari. Roth nu l-a criticat doar pe Mourinho, ci pe toti antrenorii care fac declaratii incendiare, care provoaca suporterii.

"Cu privire la declaratiile d-lui Roth, exista doar doua modalitati de rezolvare: ori isi cere scuze, ori mergem la tribunal", a spus Mourinho, intr-o declaratie facuta publica prin intermediul ofiterului de presa personal. Dupa Barcelona - Chelsea 2-1, Mourinho l-a acuzat pe Frisk ca a vorbit la pauza cu antrenorul catalanilor, Frank Rijkaard.

AMENINTARI

Frisk a declarat, intr-un interviu acordat ziarului britanic Daily Telegraph, ca toti antrenorii ar trebui sa gandeasca inainte de a vorbi. "Cand o decizie a unui arbitru provoaca astfel de reactii, nu mai are nici un sens. Ma simt ca un animal haituit si nu vreau o viata de acest fel. Niciodata nu poti stii de ce sunt capabili sa faca astfel de oameni", a adaugat Frisk. Pe de alta parte, Mourinho spune ca crede ca retragerea lui Frisk este cauzata de declaratiile sale de dupa Barcelona - Chelsea.

TRATATIVE

In ciuda remarcilor lui Mourinho, Chelsea doreste sa ceara UEFA o "conferinta de pace", mai ales ca retragerea lui Frisk a facut ca relatiile dintre liderul din Premier League si forul european sa se raceasca teribil. Aceasta intalnire ar urma sa aiba loc inaintea tragerii la sorti a sferturilor de finala ale Ligii Campionilor, programata vineri, la Nyon. Cei de la UEFA sunt suparati din cauza modului in care Mourinho l-a criticat pe Frisk si, apoi, a incercat sa influenteze delegarea lui Pierluigi Collina la meciul-retur. "Nu vom permite ca atacurile asupra arbitrilor sa devina o parte a pregatirii tactice dinaintea meciurilor", a declarat Lars-Christer Olsson, directorul executiv al UEFA.