Desi singura sansa a formatiei ucrainene de a accede in optimile Ligii Campionilor este sa invinga pe San Siro, ucrainenii se multumesc si cu o participare in Cupa UEFA * "Extraterestrii" de la FC Barcelona joaca impotriva lui Celtic Glasgow, in direct la Pro TV, cu incepere de la ora 21,45
Echipa antrenata de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, isi joaca ultima sansa de calificare in optimile de finala ale Ligii Campionilor, pe terenul italienilor de la AC Milan. Singura varianta prin care Sahtior mai poate spera la calificare este victoria. Totusi, cum nici o clasare pe locul trei in grupa si implicit continuarea parcursului european in Cupa UEFA nu displace ucrainenilor, Lucescu este de parere ca un egal ar fi multumitor. "Cu siguranta ca AC Milan joaca intotdeauna la victorie, dar si pentru ei, un rezultat de egalitate ar fi suficient pentru a-si asigura calificarea in faza urmatoare a Ligii Campionilor. Sahtior isi va continua drumul european, fie in Liga Campionilor, fie in Cupa UEFA", a declarat Lucescu pentru site-ul clubului. Antrenorul roman spera ca elevii sai sa treaca peste emotiile avute in primele meciuri jucate in grupa si sa poata evolua cu indrazneala in fata marilor echipe din Europa. "Dupa meciurile disputate pana acum in Liga Campionilor ar trebui ca jucatorii sa fie mai increzatori si sa nu se teama in fata unor adversari faimosi si puternici", a spus Lucescu. Ucrainenii ar putea beneficia de serviciile brazilianului Matuzalem, recuperat in ultimul moment dupa o accidentare, dar nu-l vor avea in centrul defensivei pe romanul Cosmin Barcauan, suspendat dupa ce a primit cartonas rosu in meciul de la Glasgow. In celalalt meci al grupei, liderul din Spania, FC Barcelona, va intalni codasa grupei, Celtic Glasgow. Catalanii au nevoie de un egal pentru a-si asigura matematic prezenta in optimile competitiei. Barcelona nu va putea conta pe serviciile lui Henrik Larsson, nimeni altul decat fosta vedeta a lui Celtic. Suedezul va absenta sase luni dupa ruptura de ligamente suferita in derbiul cu Real Madrid. In grupa E, echipa romanilor Sanmartean si Mitu, Panathinaikos Atena joaca un meci decisiv pentru calificare pe terenul lui Rosenborg. In celalalt meci al grupei, Arsenal Londra se va deplasa la Eindhoven. Intalnirea dintre cele doua echipe are o traditie trista, dupa ce acum doi ani jucatorii de culoare ai londonezilor au fost injurati de fanii olandezi, cunoscuti pentru tendintele rasiste. In grupa G, primele doua clasate Internazionale Milano si Werder Bremen se intalnesc pe terenul germanilor, iar Anderlecht primeste vizita Valenciei. Formatia belgiana se afla in cautarea primelor puncte in aceasta editie a Ligii Campionilor, in fata unei echipe spaniole care traverseaza o perioada neagra. In grupa H, Chelsea Londra, echipa deja calificata in optimi, intalneste pe propriul teren pe francezii de la Paris Saint-Germain. In celalalt meci al grupei, rusii de la TSKA Moscova joaca un meci vital pentru calificare in compania detinatoarei trofeului, FC Porto. Din cauza frigului patrunzator din capitala rusa, meciul este programat cu doua ore inaintea celorlalte partide, incepand la ora 19,30.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.