Specialistii din Liga Nationala si din FRH vor decide maine numele celui care ii va succede lui Rasnita Handbalul masculin autohton a mai ratat o calificare la un turneu final al unei competitii majore, tricolorii urmand sa priveasca din fata televizoarelor meciurile din Campionatul European de anul viitor dupa ce au pierdut inexplicabil barajul cu incomoda selectionata a Suediei.
Din pacate, mai ales in ultimul deceniu, esecurile au devenit o obisnuinta alarmanta pentru o echipa care in urma cu ceva timp facea legea prin lume, adjudecandu-si nenumarate trofee mondiale, iar conducerea FRH pare sa nu gaseasca solutii viabile pentru ca Nationala masculina sa revina in forta in elita internationala. Maine, la sediul FRH, va avea loc o sedinta furtunoasa cu toti antrenorii echipelor masculine din Liga Nationala si cu cei din Comisia Tehnica, punctul culminant fiind numirea succesorului antrenorului Lucian Rasnita pe banca tehnica a tricolorilor. Pe lista se afla cateva nume mari ale handbalului romanesc, printre care Cornel Otelea, Vasile Stanga, Radu Voina, Ion Vargalui si Aihan Omer, ultimul avand, insa, o serioasa opozitie din partea presedintelui Cristian Gatu.

A mai trecut o campanie de calificare la un turneu final pe care reprezentativa masculina de handbal a Romaniei a ratat-o, esecul din barajul cu Suedia lasand un gust amar printre fanii sportului de pe semicerc. Si asta, pentru ca indiferent de cat de valoros a fost adversarul din "dubla" pentru Euro 2008, tricolorii au demonstrat la Constanta, in meciul retur, ca aveau potential de a scoate din lupta gruparea nordica. Dar lucrurile n-au mers tocmai cum trebuie, iar ratarile, gafele copilaresti din defensiva, cat si atmosfera tensionata din sanul lotului, au facut ca Romania sa mai piarda o calificare. De altfel, s-a ajuns la incredibila contraperformanta ca o fosta multipla medaliata europeana, mondiala si olimpica sa numere pe degete rezultatele notabile de dupa '89, ultima participare la un turneu final datand din 1996!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.