Steaua va sustine in aceasta seara, de la ora 20.00, prima mansa din optimile de finala ale Cupei UEFA, impotriva gruparii spaniole Villarreal CF. Elevii lui Walter Zenga vor avea de infruntat echipa care ocupa locul 3 in campionatul Spaniei si care a fost cotata la casele de pariuri ca favorita la cucerirea trofeului.

Meciul trebuia sa se dispute initial pe 10 martie, dar a fost aminat din cauza ninsorii care a facut impracticabil cimpul de joc. Zapada si viscolul care s-au abatut asupra Bucurestiului cu mai putin de ora inainte de startul partidei au dus la reprogramarea meciului. Aminarea acestei partide a fost o premiera in istoria participarilor romanesti in competitiile continentale. Returul este programat duminica, 20 martie.

Cum se va intra la meci

Dupa ce s-a decis reprogramarea partidei s-a iscat un nou scandal. Multi suporteri si-au aruncat biletele, iar conducerea gruparii din Ghencea a anuntat ca intrarea la disputa din aceasta seara urmeaza sa se faca pe baza "cotoarelor" de la tichete. Dupa specula cu bilete, s-a inventat si bisnita cu "cotoare". Neoficial, Steaua va permite accesul gratuit al spectatorilor in limita locurilor disponibile. Gigi Becali, patronul Stelei, a facut, de altfel, un anunt periculos. "Oamenii sa stea linistiti. Toti suporterii Stelei vor putea urmari meciul", a spus latifundiarul. Posesorii de abonamente vor putea intra in arena intre orele 17.00-20.00, iar cei care mai detin contramarcile biletelor ("cotoarele") vor avea acces in tribune in intervalul 18.00-20.00.

Paznicii-bisnitari au fost concediati

Stefan Brotac, patronul firmei de securitate "Bronic", s-a laudat ieri ca i-a concediat pe agentii de paza care faceau specula cu "cotoare" la portile stadionului Steaua. "Evenimentul zilei" a suprins luni un agent de paza al firmei "Bronic" care incerca sa vinda, mina in mina cu un bisnitar, "cotoare" pentru meci. "Imi pare rau ca n-am putut sa le fac un flagrant si, pe baza acestuia, un dosar penal. Nu pot sa stiu tot ce fac angajatii mei. Nu exista padure fara uscaturi. Dar am luat masuri si le-am desfacut contractul de munca. Agentul pe care l-ati surprins voi se numeste Eugen Sandu. Am mai gasit un agent, Dan Velicu, care avea asupra lui bilete rupte. L-am concediat si pe el", a explicat Brotac.

"Nici un pic de noroi"

Marian Gabroveanu, administratorul stadionului din Ghencea, sustine ca starea terenului s-a imbunatatit. "Mai tine Dumnezeu si cu noi. Terenul s-a uscat si s-ar putea sa reziste in conditii bune tot meciul. Cu siguranta va fi mai bun ca la partida cu Valencia. Am vorbit si cu meteorologii si la ora partidei nu vor mai fi probleme. Acum, ca s-a incalzit, va creste si iarba. Nu e nici un pic de noroi. Daca era noroi, nu puteam sa bagam tavalugul de 90 de kilograme pe teren. Miine (n.r. - azi) o sa-l greblam, ca sa aerisim iarba, vom trasa liniile de marcaj si gata", s-a aratat optimist Gabroveanu.

"Un teren blestemat"

Presa spaniola de ieri a scris insa ca gazonul din Ghencea e intr-o stare proasta. "Desi se asteapta conditii meteorologice mai bune decit saptamina trecuta, gazonul greu ar putea influenta stilul de joc al formatiei spaniole", a subliniat "Marca". "Villarreal va juca pe stadionul Ghencea, un teren blestemat pentru echipele spaniole, care au cistigat doar doua meciuri din cele opt disputate la Bucuresti. Romanii au un moral ridicat dupa ce au scos Valencia din competitie", a scris cotidianul "Diario Siglo XXI".

Fara vedete

Chilianul Manuel Pellegrini, antrenorul de la Villarreal, se confrunta cu mari probleme de efectiv, deoarece ii lipsesc tocmai vedetele echipei. Uruguayanul Diego Forlan n-are drept de joc in cupele europene pentru "Submarinul galben", fiindca a jucat in aceasta editie a Ligii Campionilor pentru Manchester United. Riquelme este suspendat pentru cartonasul rosu incasat in partida cu Dinamo Kiev, din saisprezecimile de finala. Fundasul Gonzalo e, de asemenea, suspendat.

In plus, atacantul Jose Mari are putine sanse de a evolua in Ghencea, deoarece, la un antrenament desfasurat saptamina trecuta, a suferit o accidentare. Pe lista incertilor au fost trecuti si fundasii Javi Venta si Armando Sa. Ultimii trei fac totusi parte din lotul care a sosit aseara, la ora 19.00, pe Aeroportul Otopeni. "Este o saptamina decisiva, dar o vom trata ca pe toate celelalte. Va fi un duel greu cu Steaua, deoarece este un rival puternic, care, sa nu uitam, a eliminat Valencia. Nu cred ca absenta lui Riquelme la Bucuresti ne va afecta jocul, deoarece nu depindem chiar asa mult de el", a declarat ieri Manuel Pellegrini pentru cotidianul spaniol "La Tercera".

"Munti", ponderat

Stelistii s-au aratat destul de circumspecti in declaratii, mai ales dupa ce Villarreal a facut instructie cu Espa-ol Barcelona, duminica, in Primera Division, scor 4-1. Cel mai retinut a fost Dorinel Munteanu. "Nu m-a speriat scorul cu care au cistigat. Desi sintem cotati cu sansa a doua, vom incerca sa o fructificam. Nu cred ca soarta calificarii se va decide dupa primul meci. Avem foarte multe date despre Villarreal si vom incerca sa producem o noua surpriza, dar ne va fi foarte greu. Jose Mari este un jucator decisiv pentru ei, dar trebuie sa ne concentram asupra intregii echipe, nu doar pe un singur fotbalist", crede "Munti".

Atentie la neatentie

Sase dintre stelisti vor trebui sa joace cu grija, deoarece, in cazul in care vor incasa un cartonas galben, vor fi suspendati. Dorinel Munteanu, Sorin Paraschiv, George Ogararu, Florin Lovin, Gabriel Bostina si Petre Marin au cite un cartonas galben.

Reintra Florentin Dumitru?

Walter Zenga a dezvaluit la o emisiune radiofonica faptul ca l-ar putea folosi si pe Florentin Dumitru. Cel mai bun pasator de la Steaua n-a mai jucat din octombrie 2004, de la partida pierduta de "ros-albastri", in grupele Cupei UEFA, cu Parma. "Piticul" a suferit intre timp o operatie la genunchiul sting. "Se antreneaza normal si s-ar putea sa-l folosesc. Dar nu ca titular. El si Nicolita au aceleasi sanse sa joace", a explicat "Omul paianjen".

Netoiu le-a promis un bonus! Intr-o emisiune televizata difuzata luni seara, Gigi Netoiu, vicepresedintele rivalilor de la Dinamo, a facut un anunt-soc. El le-a promis stelistilor cite un bonus de 1.000 de euro in caz de calificare. Gigi Becali a replicat ca n-are nevoie de suplimentul oferit de oficialul dinamovist si ca va folosi cei 20.000 de euro pentru o donatie la o biserica. In schimb, daca Steaua va rata calificarea, Becali ii va da 10.000 de euro lui Netoiu, pe care acesta ii va dona unei case de copii. Stelistii vor lupta pentru o prima de 20.000 de dolari. Dupa ce au eliminat pe FC Valencia, "militarii" au incasat cite 20.000 de euro, desi, initial, patronul Gigi Becali le promisese cite 100.000 de euro. Spaniolii n-au prima de calificare, ci de obiectiv, care este cistigarea trofeului. Gigi Becali le-a transmis jucatorilor sa lupte si pentru onoarea romanilor expulzati recent din Spania.

Statuete din aur. De ase-menea, latifundiarul s-a falit ca le va face fotbalistilor statuete din aur, daca vor ajunge in finala competitiei. Acest gind ii sperie insa pe jucatori. "N-are rost sa ne gindim la acele statui promise de patron, pentru ca mai e pina in finala", a declarat Dorinel Munteanu. "Nu ne gindim la statuete. Mi-e frica sa ma gindesc la finala Cupei UEFA. Mai e drum lung pina acolo", a completat Sorin Paraschiv.

"Ii stim pe dinafara". Mijlocasul Sorin Paraschiv apreciaza ca ibericii nu-i pot surprinde cu nimic pe stelisti. "Villarreal este o forta in fotbalul spaniol si in Europa. Spaniolii sint foarte tehnici si foarte puternici pe teren propriu, dar vom incerca sa ne jucam sansa in Ghencea. Ii stim pe dinafara, la cit de mult i-am urmarit. Nu cred ca mai au vreun secret pentru noi. Au o echipa redutabila si fara Jose Mari sau Riquelme", a subliniat "Para".

Amenintare cu bomba. Politia a primit luni dupa-amiaza un telefon anonim care anunta amplasarea unei bombe la stadionul "Steaua". In acel moment, jucatorii se aflau la odihna. Imediat, pirotehnistii s-au deplasat la fata locului si, in urma cercetarilor, au constatat ca alarma a fost falsa. Potrivit legii, acest gen de "distractie" se pedepseste cu inchisoare de la un an la trei ani.

Ibericii, pregatiti de iarna. Avionul charter al echipei Villarreal a aterizat, aseara, pe aeroportul Otopeni, cu 25 de minute intirziere fata de ora anuntata initial. Spaniolii au parut placut surprinsi de schimbarea radicala a conditiilor meteorologice. "Avem haine de iarna la noi, dar vad ca vremea e mult mai buna. Sper sa facem un joc mare", a spus mijlocasul Juan Pablo Sorin. "Nu stiu de ce n-am avut programat nici un antrenament oficial aici. Probabil, fiindca terenul e foarte greu", a adaugat "Lucho" Figueroa. Atacantul Jose Mari a dat o veste proasta stelistilor, care credeau ca acesta nu va evolua din cauza unei accidentari: "Sint bine. Daca antrenorul vrea sa ma foloseasca, pot juca. Am venit sa invingem!". Fundasul dreapta Javi Venta, si el trecut pe lista incertilor, a confirmat ca este apt de joc.

Becali trebuie sa achite si datoria lui Paunescu

Sebastian Bodu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a spus ieri ca Steaua ar face bine sa onoreze datoriile catre bugetul statului, unde clubul din Ghencea are datorii insemnate. Societatea Asociatia Sportiva Fotbal Club Steaua SA (n.r. - patronata de Viorel Paunescu) are datorii la stat de 247,588 miliarde de lei. Societatea Fotbal Club Steaua, al carei actionar majoritar este Gigi Becali si care detine echipa de fotbal, a avut datorii de 1,285 miliarde de lei, dar suma a fost achitata.

"Urez succes Stelei in meciul cu Villarreal. Cum sint sanse reale de calificare, sper ca diriguitorii clubului vor utiliza banii obtinuti cu multa intelepciune", a declarat Sebastian Bodu.

Marian Pasulea, seful Garzii Financiare, a lasat de inteles ca noua societate pe actiuni, infiintata de Gigi Becali, trebuie sa achite si datoriile din "mandatul Paunescu". "Controalele vor continua la societatea FC Steaua, care a preluat patrimoniul ASFC Steaua. Sint doua persoane juridice diferite. Datoriile erau pe ASFC Steaua. Executarea silita este problema instantelor, a executorilor judecatoresti. La ASFC nu mai au ce sa execute, fiindca nu prea mai au multe lucruri. Oricum, situatia este la fel de neclara. Trebuie gasita o solutie fiscala", a declarat ieri Marian Pasulea.

Gigi Becali l-a atacat vehement in ultima perioada pe Ionut Popescu, ministrul finantelor, acuzindu-l ca i-a trimis prea multe controale financiare pe cap.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.