Mircea Sandu a anuntat la ultima sedinta a Comitetului Executiv ca balanta financiara a Federatiei Romane de Fotbal, estimata la sapte milioane de euro (dintre care 1,5 milioane sint cheltuieli cu echipa nationala), va sta in echilibru la sfirsitul lui 2007, dupa ce in urma cu nici doi ani punea gaj complexul sportiv de la Mogosoaia pentru a obtine de la banci credite necesare supravietuirii. Ratarea consecutiva a trei turnee finale, CM 2002 si 2006 si Euro 2004, a insemnat un gol financiar de peste 15 milioane de euro, la care se adauga pagube colaterale, incepind de la caderea in urnele valorice pina la scaderea cotei de piata a fotbalistilor romani si sprintul sponsorilor in directia opusa Casei Fotbalului.

Nationala lui Victor Piturca se antreneaza din nou pentru turneul final, Euro 2008, de data aceasta cu sanse mari de calificare dupa rezultatele din preliminarii. Reamintim ca Romania se afla pe prima pozitie a grupei G dupa sapte meciuri disputate, cu doua puncte in fata vecinilor bulgari si cu trei puncte avans fata de favorita Olanda, care are insa un meci mai putin disputat.

Toate echipele care ajung in elita fotbalului incaseaza pentru simpla calificare aproximativ cinci milioane de euro, suma fiind diferita de la un turneu final la altul in functie de bugetele din drepturi tv si sponsorizari. In afara acestor prime, se incaseaza, dupa modelul Ligii Campionilor, intre 300.000 si 800.000 de euro pentru fiecare victorie din grupe, depasirea acestei faze fiind recompensata suplimentar cu cite doua milioane de euro.