Lewis Hamilton a reusit dubla la Montreal, pole-position si victorie, castigand pentru prima oara in cariera o cursa de Formula 1. Britanicul a dominat o cursa plina de evenimente, din care nu au lipsit accidentele si iesirile in decor, depasirile spectaculoase, surprizele si excluderea unor piloti pentru nerespectarea regulamentului.
Pilotul de la McLaren-Mercedes a aratat pe circuitul "Gilles Villeneuve" o extraordinara stapanire de sine si un stil de pilotaj exact, fara greseala, caracteristici unui pilot experimentat si nu unui debutant. Victoria sa din Canada poate fi considerata o surpriza prin faptul ca a reusit, la a sasea sa cursa, sa evite numeroasele incidente petrecute pe circuit, dar nu prin prisma rezulatelor obtinte de el pana acum in Formula 1. Sase curse, un loc trei, apoi patru locuri doi si, in fine, victoria anuntata. Sase curse si nici o prezenta in afara podiumului la debut reprezinta o performanta unica in Formula 1, ce-l instaleaza confortabil in pozitia de lider al clasamentului pilotilor, cu 48 de puncte, cu opt mai multe decat Fernando Alonso, coechipierul sau, si 15 mai multe decat al treilea clasat, Felipe Massa, de la Ferrari. Pe grila de start, Hamilton a fost primul, o alta premiera pentru el, iar Alonso al doilea, cei doi fiind urmati de Heidfeld si de monoposturile Ferrari, in ordinea Raikkonen - Massa. Incepand cu turul 22, haosul s-a instalat pe circuit. Sutil a strivit masina de un parapet, facand necesara interventia Safety-Car-ului. Noile reguli de rulare sub SC nu au fost insusite cum trebuie de echipe, astfel ca Alonso si-a adaugat o noua eroare la colectia din aceasta duminica si a intrat la boxe cand era interzis. La fel a facut si Rosberg, asa ca ambii s-au ales cu o oprire de penalizare la standuri de zece secunde. Daca Alonso si Rosberg au intrat cand nu trebuia, Massa si Fisichella au iesit cand era interzis, semafoarele de la capatul liniei boxelor fiind pe rosu. Decizia in cazul celor doi a fost una extrem de dura: excluderea din cursa.

"Este o zi fantastica pentru mine si familia mea, este istorica. Eram pregatit pentru victorie de ceva timp, era doar o problema de cand si unde. Am fost extrem de fericit cand am obtinut primul pole-position, dar acum sunt pe o alta planeta", a spus Hamilton. Acesta a dedicat victoria tatalui sau Anthony, care i-a sustinut cariera in ultimii 15 ani si la un moment dat a avut trei locuri de munca pentru a-si ajuta fiul din punct de vedere financiar. "Fara el nu as fi reusit", a adaugat Hamilton.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.