Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a obtinut calificarea la turneul final din Franta dupa ce a trecut de Suedia, cu scorul de 49-40
Handbalistele tricolore pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi si-au castigat dreptul de a-si apara argintul mondial cucerit in urma cu doi ani in Rusia, dupa ce au obtinut, sambata seara, calificarea la turneul final al celei mai valoroase competitii de pe semicerc. Dupa un senzational 25-16 pe terenul Suediei, sambata seara, echipa noastra a tratat in stil balcanic jocul retur din barajul pentru Mondiale, poate si pentru faptul ca avea calificarea asigurata, si a obtinut doar o remiza in fata adversarelor scandinave, scor 24-24 (13-13), spre dezamagirea suporterilor care au umplut pana la refuz tribunele Salii Sporturilor "Traian" din Rm. Valcea pentru a asista la fiesta tricolora. De altfel, rezultatul l-a nemultumit total pe intransigentul Tadici, dar ne-a adus mult doritele vize pentru turneul mondial care va avea loc, in luna decembrie, in Franta, Romania calificandu-se cu scorul general de 49-40.

De ceea ce i-a fost frica antrenorului Gheorghe Tadici inaintea returului din barajul pentru Mondiale n-am scapat. "Suedia este o echipa care joaca din primul si pana in ultimul minut, indiferent de rezultatul de pe tabela", le-a atentionat Tadici pe handbalistele tricolore dupa ce Romania reusise sa obtina un succes zdrobitor chiar in fief-ul suedez. Avand calificarea asigurata, gratie victoriei la o diferenta de noua goluri, tricolorele au inceput destul de ezitant jocul retur, de sambata seara, si s-au vazut nevoite la mijlocul primei reprize sa se intrebuinteze serios pentru a nu le permite scandinavelor sa intoarca rezultatul si sa obtina o calificare imposibila. Cu o aparare agresiva si un contraatac taios, suedezele s-au instalat la conducere inca din primul minut si au condus in permanenta la o diferenta de doua goluri (n.n. - 0-2 min. 3, 7-9 min. 18), spre nemultumirea bancii tehnice, care incerca disperata sa anihileze vizibila stare de automultumire din tabara noastra. In cele din urma, cu Elisei-Ardean (foto) in forma deosebita (n.n. - in prima repriza a marcat noua din cele 13 goluri ale echipei), Romania reuseste sa preia conducerea pe tabela in minutul 21, 10-9, iar finalul de repriza trimite la vestiare cele doua echipe la scor egal: 13-13.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.