Gruparea din Buzau revine in prima divizie dupa doua decenii de absenta, dupa ce a invins sambata, pe teren propriu, cu 3-0, pe Cetate Suceava si s-a clasat pe locul doi in Seria I a Ligii a II-a. Gloria a mai jucat cinci sezoane in primul esalon: 1978/1979, 1979/1980, 1984/1985, 1985/1986, 1986/1987. In cei 20 de ani scursi de la retrogradare, Gloria a jucat si in Liga a III-a, in perioada 2000-2002.
Sambata, jucatorii, antrenorii si cei 18.000 de suporteri buzoieni prezenti la stadion au sarbatorit revenirea pe prima scena a fotbalului romanesc. Imediat dupa fluierul de final al meciului cu Cetate Suceava, jucatorii au declansat fiesta, facand un tur de onoare al stadionului si stropindu-se cu sampanie atat intre ei, cat si cu suporterii. Sarbatoarea a continuat in vestiar si apoi in Piata Daciei, unde a fost amplasata o scena pe care fotbalistii si antrenorii Gloriei au putut fi vazuti si aclamati de suporteri. In cadrul festivitatii, jucatorii si antrenorii au primit cupe si diplome din partea reprezentantilor Primariei Buzau, iar in zilele urmatoare vor incasa si prima promisa pentru indeplinirea obiectivului, de cate 10.000 de euro. Jucatorii de la Gloria Buzau au profitat de ocazie pentru a-l felicita si pe capitanul lor, Cosmin Gheorghita, a carui sotie a nascut, sambata dimineata, o fetita. Seara a avut loc banchetul oficial, la Casa cu Tei, din statiunea Sarata Monteoru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.