Pe lista convocatilor pentru meciurile cu Olanda (26 martie) si Macedonia (30 martie) ar putea reveni Chivu, Lobont, Contra, Ghioane, Moldovan, Marius Niculae sau chiar Craioveanu, jucatori care din diferite motive au lipsit in ultima perioada din echipa nationala.

Desi cele doua partide decisive pentru viitorul echipei nationale ii provoaca destule dureri de cap lui Victor Piturca, selectionerul incepe sa primeasca si vesti bune. Dupa lungi perioade in care au lipsit de pe gazon din diferite motive, mai multi internationali romani au revenit in iarba in acest weck-end.

CHIVU

Capitanul echipei nationale pare sa fi trecut peste accidentarea care l-a tinut departe de teren mai bine de 10 luni. Fundasul roman a evoluat pentru prima data in Serie A in acest sezon, in partida pe care AS Roma a pierdut-o duminica, 0-3 la Cagliari. Chivu a fost introdus la pauza, dar nu poate fi acuzat pentru dezastru, pentru ca in acel moment scorul era deja 2-0 in favoarea gazdelor.

LOBONT

Goalkeeperul roman a revenit duminica in poarta lui Ajax, dupa aproape cinci luni de indisponibilitate. In partida cu Nijmegen, Lobont a fost introdus pe teren in minutul 68, in locul accidentatului Stekelenburg. In minutul 75 al jocului, romanul a aparat un penalty, salvand victoria "lancierilor", scor 1-0. El a putut fi remarcat astfel de noul antrenor al lui Ajax, Danny Blind, instalat ieri pe banca tehnica a echipei.

NICULAE

Revenit recent la Sporting Lisabona dupa o lunga perioada petrecuta in afara gazonului, Marius Niculae incearca sa reintre in forma. El nu este insa pus la punct cu pregatirea fizica, asa ca nu poate evolua inca un meci intreg. Astfel, duminica el a fost introdus pe teren in minutul 66 al partidei cu Penafiel, pierduta de Sporting cu 0-2. "Sageata" a demonstrat ca este pe drumul cel bun, inca de acum doua saptamani, cand a inscris un gol in meciul cu Estoril.

MOLDOVAN SI CONTRA

Victor Piturca se poate baza si pe jucatorii intorsi in Divizia A. Viorel Moldovan si-a anuntat disponibilitatea de a reveni la echipa nationala, iar evolutia sa in primul meci pentru "Poli" Timisoara il recomanda drept o solutie deloc de neglijat pentru atac. Si Cosmin Contra e o varianta demna de luat in seama pentru defensiva, mai ales ca pe partea dreapta poate ridica probleme eventuala absenta a lui Stoican, nerefacut complet dupa o accidentare. In amicalul cu Slovacia, Piturca intentiona sa-l utilizeze pe flancul drept pe Tiberiu Ghioane, insa atunci acesta a devenit indisponibil dupa ce a suferit un atac cerebral. Acum insa, si jucatorul lui Dinamo Kiev este apt de joc, fiind folosit titular in ultimele doua etape din Ucraina, inscriind si un gol.

SURPRIZA CRAIOVEANU

Desi are 37 de ani, Gheorghe Craioveanu face furori in Primera Division, lucru pe care Piturca nu l-a trecut cu vederea, anuntand acum trei saptamani o eventuala convocare a acestuia. Ultima isprava a romanului dateaza de duminica seara, cand i-a pus cu botul pe labe pe "galacticii" de la Real Madrid. La finalul partidei pe care Getafe a castigat-o cu 2-1, cotidianul AS l-a desemnat pe atacantul roman drept "lordul meciului". Mundo Deportivo l-a notat cu patru stele pe Craioveanu, subliniind ca acesta i-a dat mari dureri de cap lui Casillas: "Romanul traieste a doua tinerete la cei 37 de ani ai sai".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.