Victoria dinamovistilor in derbyul cu Farul din etapa a 16 a Diviziei A Bürger l-a determinat pe directorul general al clubului din Sos. "Stefan cel Mare", Cristi Borcea, sa spere ca fotbalistii sai isi vor pastra titlul de campioana, chiar daca se afla la trei puncte in urma Stelei, iar militarii au un meci mai putin disputat.

"Dinamo va demonstra in Ghencea ca merita sa fie campioana. Pana la meciul direct, din etapa a 19-a, sper sa fim peste Steaua in clasament", declara cu optimism Borcea.

Oficialul dinamovist a subliniat ca evolutia din meciul cu Farul, castigat de Dinamo duminica, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, il recomanda pe atacantul Claudiu Niculescu pentru a fi convocat la echipa nationala in vederea meciului cu Olanda din preliminariile Cupei Mondiale din 2006. "Este normal ca Niculescu sa joace la echipa nationala, nu numai dupa prestatia din meciul de astazi, ci si dupa jocul sau din turul de campionat. In momentul de fata, este cel mai bun varf din Romania", a apreciat Borcea.

Mai rezervat, antrenorul Ioan Andone a considerat ca echipa sa a obtinut victoria cu noroc, dar stiind sa speculeze absentele a doi dintre jucatorii de baza ai Farului, Pascovici si Liviu Mihai. "Am pornit motoarele mai greu. Am obtinut aceasta victorie si cu sansa, pentru ca am profitat de lipsa lui Pascovici si a lui Liviu Mihai. Au fost momente in care jucatorii au facut greseli copilaresti si Farul putea marca foarte usor. Suferim mult la duelurile 'unu la unu>>, precum si la relatiile de joc", a subliniat Andone.

Dinamo tine cu dintii de Claudiu Niculescu

Desi in tribunele stadionului Dinamo s-au aflat oficiali ai clubului sud-coreean Chunnam Dragons, veniti pentru a perfecta transferul lui Claudiu Niculescu l-a echipa care l-a achizitionat deja pe stelistul Neaga, autorul "dublei" castigatoare din meciul cu Farul nu va parasi "Groapa". "Coreenii au facut o oferta concreta, dar Dinamo nu se gandeste sa se desparta de Niculescu. Ramane aici indiferent de suma oferita. Niculescu este netransferabil", a precizat Cristi Borcea, in opinia caruia atacantul dinamovist poate fi o solutie pentru selectionerul Victor Piturca la meciul cu Olanda, din preliminariile Cupei Mondiale. Piturca i-a urmarit pe viu pe dinamovisti duminica seara, iar Ioan Andone i-a mai recomandat, in afara de Niculescu, pe Stelea si Florentin Petre.