Ilie Balaci e o legendă vie in Bănie, iar cooptarea ...
Noul manager sportiv al Universității Craiova spune că prima sa misiune va fi să aducă publicul la stadion
La șase ani distanță de la ultima colaborare cu "Știința", Ilie Balaci s-a intors la echipa pe care o iubește din 1965, anul in care a imbrăcat prima oară tricoul alb-albastru. Dragostea pentru Universitatea Craiova l-a făcut pe "Prinț" să uite eșecurile pe care le-a suferit ca antrenor in Bănie și să iși mai incerce o dată norocul. "Sunt bărbați care au trei fete și tot mai incearcă, poate iese și un băiat", a explicat cu umor olteanul.

Domnule Balaci, cum ați ajuns să ocupați un post in conducerea "Științei"?

Am venit la Universitatea datorită faptului că iubesc această echipă și pentru relațiile de prietenie pe care le am cu cei care conduc acest club. Nu consider că este o provocare, chiar dacă este un post in conducere. Nici dacă ar fi să conduc un taxi nu aș considera că este o provocare. Omul trebuie să muncească, și asta fac și eu.

V-ați gandit să și investiți in echipă?

Dacă aș fi avut atația bani incat să pot investi la Craiova, poate că aș fi avut o vilă la Paris și alta mai mare la Monte Carlo. Am bani doar pentru copiii mei. Domnul Mititelu are bani și pentru copiii altora.

Este adevărat că ați declarat că veți rămane pe viață la Universitatea dacă echipa va juca in cupele europene?

Eu nu știu ce fac maine, cum să spun că răman pe viață la Craiova!? Ar insemna să știu și cat trăiesc, nu? O să stau cat pot ajuta. La fel și dacă vreau să plec, Adrian Mititelu nu mă poate ține cu forța. Eu vreau să fac mai multe, nu doar să ajut clubul cu imaginea mea. Ar trebui să fiu foarte telegenic sau fotogenic să pot contribui la imaginea Universității.