Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va juca diseara la Rm. Valcea, de la ora 19, impotriva Suediei, intr-un meci care decide calificarea la turneul final din Franta
Pentru prima data dupa mai bine de un deceniu, ambele reprezentative de handbal ale Romaniei se afla la un singur pas de accederea in elita marilor competitii internationale. Si daca "tricolorele" pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi sunt obisnuite cu astfel de performante, ultima datand din 2005, cand au cucerit argintul mondial in Rusia, in schimb, pentru handbalistii antrenati de Lucian Rasnita, "dubla" cu Suedia reprezinta o oportunitate de revenire in elita continentala dupa 11 ani.

Aflate intr-o forma de zile mari, fapt care l-a facut pe presedintele FRH, Cristian Gatu, sa afirme ca avem o echipa care poate ataca titlul mondial, handbalistele noastre au de indeplinit o simpla formalitate, in aceasta seara, de la ora 19, in ultimul meci din barajul mondial cu Suedia, avand la activ un succes lejer obtinut chiar in fief-ul scandinav. Invingatoare in meciul tur, cu scorul de 25-16, "tricolorele" vor beneficia in incercarea lor de a intra in posesia "vizelor" pentru turneul final din Franta si de aportul suporterilor infocati din Rm. Valcea, care si-au anuntat intentia de a umple pana la refuz tribunele Salii Sporturilor "Traian". Din pacate, in ciuda solicitarilor uriase, organizatorii valceni au fost obligati din motive de securitate sa scoata la vanzare doar 1500 de bilete, cu preturi cuprinse intre 10 RON si 12 RON. Si asta, pentru ca recomandarile forului international sunt foarte drastice in aceasta privinta, dar si pentru ca la meci si-au anuntat prezenta printre numeroase personalitati politice si sportive autohtone si presedintele Traian Basescu, dar si premierul Calin Popescu-Tariceanu. In ciuda atmosferei optimiste din tabara noastra, antrenorul Gheorghe Tadici a incercat in aceste zile sa le atraga atentia jucatoarelor sale ca intalnirea va fi extrem de dificila, chiar daca Romania porneste cu un avans considerabil de noua goluri. "Trebuie sa fim foarte atenti. In meciul tur, Suedia a jucat din primul pana in ultimul minut. S-au bucurat pentru fiecare gol si nu s-au uitat la tabela. Sigur asa vor proceda si la Rm. Valcea", spunea Tadici, care a pregatit atent returul cu handbalistele suedeze, dorindu-si un nou succes care sa scoata romanii in strada. Bazandu-se pe tot ce are mai valoros la ora actuala handbalul feminin romanesc, mai putin pe Cristina Varzaru si Roxana Gatzel, accidentate, antrenorii Tadici si Musi vor trimite in teren o formula de echipa care se bazeaza in mare parte pe scheletul detinatoarei eventului intern, Oltchim Rm. Valcea. Iar la deja consacratele Hutupan, Luca sau Elisei-Ardean se adauga si "stranierele" Bradeanu, Amariei-Lungu sau Gogarla, ultima urmand sa revina in lot dupa ce in Suedia a fost o simpla rezerva de lux in tribune.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.