Aminarea partidei Steaua-Villarreal CF, din optimile de finala ale Cupei UEFA, a dat peste cap programul ambelor echipe, dar aduce beneficii bisnitarilor. "Cotoarele" biletelor sint cautate ca piinea calda, iar speculantii nu puteau sa rateze sansa oferita de suporterii neglijenti, care, joia trecuta, au aruncat biletul dupa intrarea in arena din Ghencea. Miine, de la ora 20.00, se va desfasura prima mansa dintre trupa lui Walter Zenga si "Submarinul galben".

Ieri, la prinz, in apropiere de portile stadionului Steaua se aflau un paznic, angajat la firma "Bronic", si un personaj imbracat civil, cam la 40 de ani. Cei doi pareau prinsi intr-o discutie aparent nevinovata, la care renuntau insa imediat ce aparea un potential doritor de bilete rupte, fara care nu se poate intra miine la meci. Agentul de paza purta o sapca si ochelari de soare, probabil pentru a se "deghiza" in fata celor care s-ar fi aratat surprinsi ca tocmai un om in uniforma se ocupa de specula.

"La juma’ de pret"

Cei doi masurau circumspect potentialii clienti, dar aruncau repede oferta, ca sa nu rateze o vinzare. "Cu "cotoarele" e mai greu...", a spus cu jumatate de gura paznicul. Partenerul de afacere a preluat din zbor discutia. A scos din buzunar o bucata de hirtie mototolita si murdara. "100.000 de lei. Ia-l! E de peluza. Am pentru orice tribuna, la jumatate de pret. E murdar, dar asa sint toate. Nu gasesti unul curat. Multe s-au pierdut prin zapada. N-a stiut nimeni ce decizie se va lua si le-a acoperit zapada. S-au pierdut o multime", a argumentat speculantul. Paznicul stadionului a completat: "Am si io (n.r. - a dus mina la buzunar si a scos citeva "cotoare"). Mai mult invitatii. E 600.000 de lei bucata. Astea sint mai curate. Hai, nu ma tine cu ele in mina, ca mai trece dracu’ vreunul p-aci".

"Sa vii cu prietenii la circiuma de vizavi!"

"Negocierea" a continuat la singe. Cei doi nu se aratau dispusi sa scada preturile pentru bucatile murdare de hirtie, pe care abia se mai putea distinge ceva. "Gindeste-te bine, ca nu exista curate! Pe mine ma gasesti aici pina la ora sase (n.r. - 18.00)", a mai spus paznicul angajat al firmei "Bronic". "Daca ai prieteni din provincie care nu pot sa vina si sa cumpere acum, atunci sa vii cu ei la mine, inainte de meci. Uite, vezi, la circiuma de vizavi! (n.r. - arata cu degetul un local fara etaj, cu perdele, si care avea pe geamuri niste anunturi de genul: "Organizam nunti, botezuri, mese festive"). Ma gasesti acolo inainte de meci. Le dau la juma’ de pret, dar merita. Sa veniti cu vreo doua ore inainte de meci, ca, dupa aia, o sa fie nebunie", a incheiat bisnitarul.

Zece "cotoare" vindute in zece minute!

Cei doi si-au continuat linistiti tirgul cu "cotoare". Suporterii Stelei se perindau prin fata arenei, studiind "oferta". Un pustan de 14 ani n-a ezitat si a devenit primul client. Imediat, patru tineri, liceeni iesiti de la cursuri, l-au "agatat" pe cel care tocmai achizitionase mult visatul petic de hirtie murdara si l-au intrebat cit a scos din buzunar. Dupa ce au auzit termenii tranzactiilor, s-au dus cu tupeu la poarta, deloc intimidati de uniforma paznicului. Au discutat citeva minute, dupa care au fost indemnati sa astepte ceva mai departe, dupa una din casele de bilete. Asteptarea n-a durat mult. Un al doilea angajat al firmei de paza a venit alergind cu tichetele solicitate de cei patru tineri. Bisnitarii au mai bagat un ban in buzunar. In zece minute, cei doi bisnitari au vindut zece "cotoare".

"Oamenii sa stea linistiti"

Gigi Becali a lasat ieri sa se inteleaga ca va permite accesul liber al spectatorilor la meciul cu Villarreal, chiar daca normele UEFA interzic aceste practici. "Sa stea linistiti toti oamenii. Steaua va avea un stadion plin, iar la meci vor intra toti fanii echipei", a declarat ieri patronul stelist. Valeriu Argaseala, directorul executiv din Ghencea, a incercat sa explice la o emisiune televizata ca stadionul va fi plin, fiindca spectatorii, in general, colectioneaza tichetele de la partidele internationale.

Vine cu limuzina Maybach

Patronul Stelei si-a vazut visul cu ochii. El a primit masina Maybach, de culoare neagra, pe care a comandat-o dupa calificarea obtinuta de "militari" in fata Valenciei, iar la partida cu Villarreal va veni la stadion cu noua achizitie. Autoturismul era parcat ieri in fata hotelului "Marriott", care gazduieste si sediul Stelei. Gigi Becali a avut ieri o discutie aprinsa cu un reprezentant al firmei de la care a cumparat luxosul automobil. Dupa ce a fost instiintat ca mai are de achitat un rest de plata, Becali a vrut sa achite datoria cu bani cash. Interlocutorul a cerut ca suma sa fie virata intr-un cont bancar, dar a fost refuzat de latifundiar, care a insistat sa dea bani direct din seif. Pina la urma, Becali a trimis un aghiotant cu banii la banca, pentru a-i vira in contul vinzatorului.

Pentru romanii expulzati din Spania

Gigi Becali, patronul "ros-albastrilor", a dezvaluit ieri cum ii va motiva pe stelisti inaintea meciului cu Villarreal CF. "E bine ca s-a aminat meciul, fiindca a mai intervenit un factor. Le voi spune jucatorilor sa salveze onoarea romanilor expulzati din Spania. Sa joace pentru cei 240 de romani care au avut de patimit acolo. Spaniolii au alungat romanii, dar noi ii vom alunga pe cei de la Villarreal din Cupa UEFA", a trimbitat latifundiarul din Pipera.

Zenga, multumit

Walter Zenga, antrenorul echipei Steaua, a explicat ieri dupa-amiaza care este atuul formatiei sale in confruntarea de miine, cu spaniolii, din "optimile" Cupei UEFA: "Am vazut meciul Villarreal-Espanol. Adversarul nostru e o echipa tare, care joaca un fotbal frumos.

Trebuie sa fim mindri pentru ca infruntam o echipa din Spania. Dar, in acelasi timp, stim ca ei vor veni euforici la Bucuresti, crezind ca, daca n-au mai pierdut de mult, n-o vor face nici acum". Italianul e multumit si de problemele de efectiv ale ibericilor: "E bine ca nu mai joaca Jose Mari, care e accidentat, dar inlocuitorul sau, Figueroa, il poate suplini cu succes". Zenga a adaugat ca decizia spaniolilor de a veni la Bucuresti si de a intra pe teren fara sa mai efectueze antrenamentul oficial e una tactica: "Nu vor sa le aflam formula de echipa!".

La rindul lui, Dorinel Munteanu a declarat: "E imposibil sa se mai amine o data partida! Daca vom elimina Villarreal, probabil ca spaniolii vor avea mai mult respect pentru romani".

Spaniolii nu mai fac antrenamentul oficial

Adversarii stelistilor vor sosi asta-seara, la ora 19.00, pe Aeroportul Otopeni si se vor caza la hotelul "Intercontinental", unde au stat si saptamina trecuta. Elevii lui Manuel Pellegrini nu vor face antrenamentul oficial dinaintea disputei de miine. "Submarinul galben" s-a pregatit saptamina trecuta pe terenul 6 si a luat contact cu terenul central doar la incalzirea dinaintea partidei care a fost reprogramata. Chilianul Pellegrini nu are programata nici conferinta de presa, cu toate ca este obligatorie la meciurile internationale. In ultima partida sustinuta inaintea venirii la Bucuresti, Villarreal a cistigat categoric, duminica seara, disputa cu Espa-ol Barcelona, scor 4-1, golurile fiind realizate de Forlan, Sorin, Riquelme - din penalty si Lucho Figueroa.

"E o competitie dura, insa avem siguranta ca vom continua in Cupa UEFA. Dubla mansa are 180 de minute si nu putem pierde calificarea la Bucuresti. Un meci nul ar fi foarte bun pentru noi, desi vom incerca sa cistigam", a afirmat mijlocasul Josico, pe site-ul oficial al clubului.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.