Autorul primului gol in victoria cu 2-0 contra slovenilor, atacantul Adrian Mutu, spune ca nationala are sanse din ce in ce mai mari de a se califica la CE din 2008.

Click!: Adrian, a fost mai usor decat va asteptati?

Adrian Mutu: Nu a fost usor deloc. Am intalnit o echipa foarte agresiva si bataioasa. Bine ca am reusit sa ne facem jocul si sa-i batem. Oricum, s-a vazut clar ca noi am fost mai buni. (rade)

Ai ratat o ocazie incredibila in debutul jocului...

Da, in primul minut a fost acea faza. Nu eram incalzit bine si de aia nu am avut reactia cea mai potrivita.

Putem spune acum ca ne-am luat revansa in fata slovenilor?

Sincer, nu cred ca s-a gandit cineva la asa ceva. Noi stiam ca aveam nevoie de cele sase puncte din jocurile cu Slovenia si asta ne-a interesat mai mult decat rezultatele din trecut, razbunare sau revansa.

Visam la calificarea la CE?

Bineinteles. Rezultatele din ultimul timp ne dau dreptul sa speram si sa avem incredere ca putem ajunge la turneul final de anul viitor. Cele doua victorii contra slovenilor ne-au adus mult mai aproape de Euro. Conteaza acum ce va fi in meciurile viitoare. Sper ca noi sa batem in Belarus, iar Bulgaria sa nu castige cu Olanda, pentru ca distanta dintre noi si bulgari sa creasca.

Unde ai prefera sa se dispute partida cu Olanda?

Daca ar fi dupa mine, in mod sigur as vrea sa jucam tot la Timisoara. Dar nu iau eu decziile.

Ca la toate partidele importante, Cristi Chivu a fost urmarit din tribune de mama sa, Mariana, si de sora sa, Diana. "Voiam sa dea gol Cristi", a spus Mariana Chivu, cea care, dupa meciul din Slovenia, de la Celje, l-a certat pe fundasul nationalei pentru golul primit in ultimele momente ale jocului. "Mama vrea prea multe", a fost raspunsul capitanului "tricolorilor", auzind ca i s-a reprosat ca nu a marcat impotriva echipei pregatite de Matjaz Kek. "Noi nu suntem nici spartani, nici haiduci, doar niste jucatori de fotbal, care ne facem treaba pe teren. Conteaza ca a marcat Cosmin (n.r. Contra), mai ales ca era si la el acasa", a incheiat Chivu.

Cosmin Contra a dedicat golul familiei

Cosmin Contra a marcat golul serii. Imediat dupa reusita, fundasul echipei nationale s-a dus glont catre tribuna oficiala si a facut un semn catre tatal sau, prezent la stadion. "Vreau sa-i dedic golul tatalui meu, care sufera enorm, dar sper ca prin acest gol sa-i mai alin durerea si sa-l fac sa fie tare", a spus "Gurita", care a mai dedicat golul mamei, sotiei si copiilor. Vasile Contra, parintele fotbalistului timisorean, sufera de mai bine de sase ani de o grava afectiune a gatului, iar in ultima perioada i-a fost afectata si vederea, avand mari probleme cu ochiul stang. "Contra a marcat un eurogol", l-a laudat Mutu pe bunul sau prieten.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.