Presedintele CFR Cluj acuza Consiliul Judetean ca a premiat promovarea rivalei „U“ Cluj si a uitat complet de calificarea echipei sale in Cupa UEFA.
Clujul va deveni oficial, in mai putin de o saptamina, singurul oras de provincie care va avea doua echipe in Liga I, prelungire a unei traditii initiate de Ploiesti si Craiova. Spre deosebire de precedentele cazuri, pe malurile Somesului se anunta un razboi in toata regula, rivalitatea dintre CFR si Universitatea atingind suporterii, jucatorii si autoritatile locale, ea invirtindu-se in jurul istoriei, infrastructurii si sustinerii echipelor in cauza. Ultimul prilej de conflict l-au constituit premierile sportive ale Consiliului Judetean, care a recompensat pe "U" Cluj, Ariesul Turda, care a promovat in Liga a II-a, finalista Challenge Cup la handbal feminin Universitatea Jolidon si pe Clujana Cluj, campioana Romaniei la fotbal feminin, uitind insa de CFR, care a prins podiumul in Liga I.

Se stie ca "U" este sprijinita de municipalitate, iar motivatia pe care a oferit-o Marius Nicoara, presedintele Consiliului Judetean, pentru discriminarea CFR-ului a fost ca echipa din Gruia nu a depus cerere pentru a fi premiata. Iuliu Muresan, presedintele clubului de fotbal, a luat foc: "N-am auzit asa ceva in viata mea, e aberant si mintea mea nu poate sa conceapa asa ceva! Sa fac o propunere sau sa fac o cerere pentru a primi un premiu (...) Se pare ca premiile se dau dupa criterii personale, si nu dupa performanta sportiva". De remarcat ca, in opinia consilierilor, promovarea din Liga a II-a este mai importanta decit disputarea unei finale de cupa europeana, fotbalistii fiind recompensati cu suma totala de 150 de milioane de lei vechi, in timp ce echipa de handbal a primit 100 de milioane. In spatele disputei dintre Consiliu si CFR stau divergentele dintre Nicoara si patronul Arpad Paszkany, adversari in dosarul Gazeta, acestia acuzindu-se reciproc de trafic de influenta.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.