Singurele momente in care Romania parea in stare sa lupte impotriva sud-africanilor s-au consumat in primul sfert de ora al partidei, dupa un eseu marcat de oaspeti, selectionata noastra reusind sa-i maseze pe adversari in propriul teren, insa ratarile "stejarilor" au fost decisive si au rupt echilibrul partidei.

La finalul meciului, jucatorul Dumitru Tincu nu era foarte dezamagit de aceasta infrangere usturatoare, considerand ca a fost un test util pentru reprezentativa Romaniei.

Tot in cadrul primei zile de la turneul IRB Nations Cup, odata cu disputarea primului meci, dintre Argentina A si Italia A, incheiat cu scorul de 27-20 in favoarea sud-americanilor, a fost inaugurat si noul stadion, "Arcul de Triumf". in cea de-a doua partida s-au intalnit reprezentativele Namibiei si Georgiei, europenii adjudecandu-si victoria cu scorul de 28-16.

in urmatoarea etapa, ce va avea loc pe acelasi stadion, in 10 iunie, Romania va evolua impotriva Italiei A, intr-un test util in vederea partidei din cadrul Cupei Mondiale, in care "stejarii" vor evolua impotriva primei reprezentative din Peninsula.