Romania va intilni Slovenia astazi, de la ora 21.00 (TVR 1), in cel de-al doilea meci consecutiv din preliminariile Euro 2008. O victorie consolideaza pozitia de lider a nationalei lui Victor Piturca.

Victoria Romaniei din Slovenia a avut un impact psihologic asupra tricolorilor, care, desi s-ar fi multumit cu patru puncte, isi doresc acum, din cauza tandemului nedorit cu Bulgaria, eficacitate maxima din dubla cu formatia care ne-a oprit din drumul spre Mondialul asiatic. Timpul scurt dintre cele doua meciuri in oglinda a determinat insa probleme in lotul antrenat de Victor Piturca. Ieri, selectionerul se confrunta cu mai multe accidentari, rezolvabile insa pina la ora jocului de astazi, de la Timisoara. "Din pacate, mai exista probleme de lot, dar pina la ora jocului timpul de refacere este acceptabil. Sper sa am inspiratia sa aleg cel mai bun lot. Marica este bine acum. Aseara (n.r. - luni seara) a avut 38 de grade temperatura, dar azi s-a antrenat normal. Probabil a facut temperatura din cauza amigdalelor dupa ce a baut apa rece. Niculescu a simtit o contractura si urmeaza sa faca un RMN. Iar Tamas a avut ameteli si l-am scos din antrenament. La el este o alta problema legata de lipsa mineralelor lichide", a declarat Piturca, pentru care oboseala jucatorilor a devenit un factor ingrijorator in perspectiva celui de-al doilea meci contra slovenilor: "Azi (n.r. - ieri) s-a facut un control la opt jucatori care au jucat la Celje, iar unii dintre ei sint mai obositi, mai accentuata fiind epuizarea la Dorel Stoica si la Rosu. Din pacate, nu toata lumea este concentrata asa cum as dori eu, dar asta din cauza oboselii. Insa situatia nu este grava".

Tricolorii au efectuat ieri antrenamentul oficial pe Stadionul "Dan Paltinisanu". Sedinta de pregatire a constat intr-un joc-scoala, dupa care jucatorii au exersat centrari, lovituri libere si penalty-uri. "E jocul cu numarul doi din aceasta dubla si ne dorim neaparat victoria. Nu va fi simplu, va fi mai dificil decit in Slovenia, pentru ca ei nu mai au nimic de pierdut", a concluzionat Piturca, tehnicianul care se teme si de ploaie, terenul greu putind aduce si cartonase care se vor contabiliza la meciurile viitoare.

Selectionerul Matjaz Kek va aborda cea de-a doua intilnire cu Romania intr-o formula complet schimbata, potrivit presei slovene. "Romanii au fost mai rapizi si mai experimentati in primul duel. Iluzii pierdute la nationala Sloveniei. Acum, jucatorii trebuie sa fie mai relaxati si mai curajosi. Sfirsitul visurilor in privinta misiunii imposibile de a ajunge la Euro ii va usura munca selectionerului, nemaiexistind presiunea rezultatelor. Sa uitam de Campionatul European, sa intimpinam viitorul. In urmatoarele meciuri, Kek trebuie sa asambleze mozaicul viitoarei echipe. Ne asteptam ca, la Timisoara, selectionerul sa testeze si tinerii, jucatorii folositi mai putin. Pe linga Vrsici ar putea aparea in teren Elsner, Morec sau Birsa", scriu jurnalistii cotidianului ,,Vecer’’. Slovenii au ajuns ieri la Timisoara, cel mai interesat de oras fiind, cel mai probabil, Vrsici. Autorul golului sloven din primul meci are mari sanse sa ramina in Banat, dindu-si deja acordul pentru a evolua la Poli Timisoara. Pina atunci, Vrsici isi doreste un meci mai bun pentru oaspeti, comparativ cu cel de la Celje. "La Timisoara nu vom mai repeta aceleasi greseli, nu mai avem nimic de pierdut, de aceea sintem mai relaxati. Va trebui sa fim mai decisi in atac", considera atacantul sloven.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.