Raluca Olaru, la doar 18 ani, a reusit saptamana trecuta la Internationalele Frantei cea mai buna performanta ca jucatoare de tenis. in aceste zile, ea invata "pe rupte" pentru examene, motiv pentru care va absenta la urmatorul turneu de Grand Slam

La Roland Garros, a jucat trei tururi de calificari si alte trei pe tabloul principal. Este prima jucatoare din Romania care obtine o asemenea performanta, dupa o pauza de sase ani. A obtinut 39.400 de euro si 75 de puncte WTA si va intra intre primele 100 de jucatoare ale lumii. Ieri s-a confesat pentru "Adevarul" dupa ce plecase de la scoala, Raluca terminand acum clasa a XII-a.

Raluca, te asteptai sa ajungi pana in turul trei la Roland Garros?

Sincer, visam sa trec de calificari. Apoi, ma gandeam sa trec doua tururi si sa joc pe un teren mare. La ultimul joc din calificari aveam dubii ca o sa ajung pe tabloul principal, pentru ca am fost foarte obosita. Apoi, am fost patru zile de pauza si, in plus, a plouat destul de mult, astfel ca am avut timp sa ma odihnesc.

Se pare ca iti prieste Franta, mai ales ca ai disputat si o finala la junioare...

Da. imi place la Roland Garros. De cand eram mica ma uitam la televizor, la aceste meciuri, iar visul meu este sa castig titlul. imi prieste atmosfera, ma simt foarte bine in Franta.

Anul acesta au fost multi romani inscrisi la turneu. Au venit acestia la meciurile tale?

Au fost multi la jocurile mele. I-am avut alaturi pe parinti, frati, Ruxandra Dragomir, Virginia Ruzici, Andrei Pavel, Edina Gallovits, dar si au fost si alti spectatori care m-au incurajat. Oricum, daca pana acum lumea nu ma cunostea, acum au inceput sa ma salute jucatoare care nu vorbeau cu mine.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.