"Tricolorii" au invins sambata seara in Slovenia si au trecut pe primul loc al grupei de calificare la Euro 2008. Piturca le-a cerut elevilor sai sa uite aceasta victorie si sa mai aduca una miercuri, la Timisoara, impotriva aceluiasi adversar
Nationala Romaniei da semne clare de calificare. Un meci cu echipe gen Slovenia in deplasare ne dadea, in trecutul apropiat, mari dureri de cap si se cam incheia frustrant pentru noi. De aceasta data, "tricolorii" au abordat asa cum se cuvine un astfel de joc, adjudecandu-si toate punctele, gratie carora merge pe primul loc al grupei, cu un golaveraj superior Olandei. Nu a fost un meci stralucitor la Celje, dar Romania nici nu avea nevoie de asa ceva, ci de trei puncte, pentru a se mentine in cursa calificarii. Si a iesit un joc de uzura, cu niste sloveni masivi si agresivi si cu o Nationala romana mai modesta in prima parte. Revansa fata de acum cinci ani, cand ex-iugoslavii ne-au lasat acasa si s-au dus la Mondiale a venit poate si gratie unui Lobont intr-o noua zi buna, cu doua interventii excelente, una la 0-0, in minutul 10, cand un gol incasat ne-ar fi creat probleme, si alta la 2-0, cand nu le-a permis slovenilor sa revina in joc. A fost in final golul lui Vrsic, dar esentiale raman cele trei puncte luate intr-o deplasare incomoda, care trebuie dublate miercuri la Timisoara pentru ca Romania sa viseze in continuare la Euro 2008.

La finalul intalnirii de la Celje, selectionerul avea motive de satisfactie, dar si de nemultumire. "A fost mai greu decat ne asteptam. Este bine ca ne-am indeplinit obiectivul in proportie de 50 la suta pana acum. E bine ca am reusit sa marcam doua goluri pentru ca s-a vazut ca pe final am primit in ultimul minut gol. Acel gol a venit cand concentrarea scazuse, am mai patit acest lucru si cu bulgarii, dar e bine totusi ca am luat trei puncte", a explicat Piturca. Apoi s-a referit la intalnirea de miercuri, de la Timisoara, cu aceeasi Slovenie. "Baietii trebuie sa uite aceasta victorie si sa se concentreze la maximum pentru partida urmatoare. E greu sa invingi in patru zile aceeasi echipa de doua ori, dar sper ca baietii vor fi motivati si vor lua si cele trei puncte de la Timisoara. S-ar putea sa mai apara la Timisoara doi, trei jucatori, la fel ca la meciul cu Luxemburg.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.