Primaria din Cluj-Napoca a decis sa renunte la o buna parte din actiunile pe care le detinea la gruparea "sepcilor rosii". Edilul-sef Emil Boc anunta astazi cine va deveni actionar majoritar la formatia-fanion a orasului. Dupa unele surse, jocurile sunt facute pentru Ion Tiriac, care va controla clubul prin firma Ben&Ben, despre care se spune ca ii apartine.

Virtual promovata in Liga I cu cateva etape inaintea finalului de sezon, Universitatea Cluj incearca sa-si asigure spatele in perspectiva unei comportari onorabile in editia viitoare de campionat. Posibila venire a lui Ion Tiriac la "U" ar asigura confortul financiar al acestei grupari de traditie in fotbalul romanesc. De fapt, miliardarul a intentionat sa intre in fotbal inca de anul trecut, cand a purtat discutii cu reprezentantii lui Dinamo, iar in aceasta primavara s-a pus problema unei posibile implicari la Gloria Buzau.

Ion Tiriac nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct oficial de vedere, aflandu-se inca de saptamana trecuta in strainatate, cu afaceri, revenirea in tara fiind programata pe 20 iunie. Purtatorul de cuvant Primariei Cluj-Napoca, Raimonda Boian, a declarat ieri ca edilul sef Emil Boc a avut o intalnire informala cu doi dintre principalii actionari - Banca Transilvania (7,18 %) si firma Oncos, legata de viitorul clubului Universitatea Cluj si despre o eventuala vånzare a pachetului majoritar de actiuni detinut de municipalitate.