Arbitrul suedez Anders Frisk a anuntat, sambata, ca se retrage din activitate din cauza amenintarilor cu moartea formulate la adresa sa de suporterii echipei Chelsea, dupa infrangerea din meciul cu FC Barcelona, scor 1-2, din prima mansa a optimilor de finala ale Ligii Campionilor.

"Nu mai merita sa continuu. Securitatea familiei mele primeaza", a declarat Anders Frisk, in varsta de 42 de ani, pentru site-ul Federatiei suedeze de Fotbal. Intr-un interviu acordat cotidianului Aftonbladet, Frisk a spus ca a primit amenintari cu moartea. "Am primit mesaje de amenintare prin telefon si posta electronica. Am decis ca nimeni altcineva sa nu-mi deschida corespondenta. Am o familie mare si sunt foarte ingrijorat, pentru ca se poate intampla orice", a declarat Frisk.

Pe 23 februarie, el i-a acordat un al doilea cartonas galben atacantului ivorian al echipei Chelsea. Didier Drogba, care a fost astfel eliminat de pe teren, in momentul in care gruparea engleza conducea, cu scorul de 1-0, formatia FC Barcelona. Gruparea catalana a castigat meciul de pe 23 februarie cu scorul de 2-1, dar a fost eliminata din Liga Campionilor dupa ce a pierdut partida de la Londra cu scorul de 2-4.

Eliminarea lui Drogba a declansat reactii de furie din partea suporterilor echipei Chelsea si a antrenorului Jose Mourinho, care a afirmat ca l-a vazut pe tehnicianul echipei FC Barcelona, Frank Rijkaard, intrand, la pauza, in vestiarul arbitrilor. "Am destula experienta, iar toata lumea ar trebui sa inteleaga ca nu las niciodata un antrenor sa intre in vestiarul meu in timpul unui meci", a declarat Frisk. Arbitrul suedez a deplans faptul ca nu intelege de ce "un al doilea cartonas galben, acordat corect, poate avea astfel de consecinte si ca o strangere de mana amicala cu un antrenor a carui echipa joaca pe teren propriu poate provoca astfel de reactii".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.