Din sezonul viitor va intra in vigoare decizia FRF de a limita la cinci numarul strainilor din afara UE, ceea ce va afecta lotul a jumatate din echipele Ligii I.

Ieri ar fi trebuit sa fie ultima zi in Liga I pentru o parte a strainilor din afara Uniunii Europene de pe prima scena, iar pentru altii a fost momentul din care concurenta pentru un post de titular a devenit mult mai acerba. Desi Comitetul Executiv al Federatiei Romane de Fotbal a decis, inca din ianuarie, sa limiteze la cinci numarul extracomunitarilor din loturile formatiilor din Liga I, nu mai mult de trei in acelasi timp pe teren, oficialii au oferit o derogare care ar trebui sa expire la finalul sezonului.

Mai mult, federatia intentioneaza sa impuna ca fiecare echipa sa aiba cel putin sase romani in primul "11", ceea ce ar afecta si statutul comunitarilor. Posibilitatea restringerii drastice a numarului de stranieri pe prima scena nu i-a impiedicat pe oficialii celei mai cosmopolite echipe din Liga I, CFR Cluj, sa mai aduca un portughez, pe linga cei noua deja existenti.

Mijlocasul Andre Leao, care a semnat pe cinci ani cu clujenii, doreste sa ajunga in Liga Campionilor, dupa cistigarea campionatului in sezonul viitor. "De-abia astept sa ma apuc de lucru impreuna cu ceilalti colegi ai mei din echipa, pe care de-abia astept sa-i cunosc. Sint fericit ca am ajuns la Cluj si sper sa ajut cit mai mult echipa pentru realizarea obiectivului propus", a declarat cel de-al 14-lea strain din echipa, dintre care patru sint extracomunitari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.