Victoria de ieri, de la Petrosani, i-a pastrat pe ros-albastri pe locul secund, ei urmand sa joace in tururile preliminarii ale C1 * Rapid a incheiat rusinos Liga I, 0-4 cu FC National, si merg in Europa doar daca iau Cupa sambata

Steaua si-a respectat blazonul si a castigat la Petrosani, meciul cu "lanterna" Jiul, si a terminat campionatul pe locul al doilea, urmand sa joace in preliminariile sezonului urmator de Liga Campionilor. Acolo unde, spre deosebire de CFR Cluj, va fi cap de serie, atat in turul al doilea, cat si in turul al treilea, prin urmare are mari sanse sa joace pentru al doilea an consecutiv in grupele celei mai importante competitii intercluburi.

In rest, Dinamo, deja incoronata campioana, a remizat la Piatra Neamt intr-un meci fara nici o miza, iar Rapidul a pierdut fara drept de apel in Cotroceni, 0-4 cu FC National. Asadar, s-a incheiat un campionat inceput tare si terminat linistit, cu foarte putine necunoscute in ultimele runde, iar finalul adevarat se va da in birourile FRF, acolo unde se va decide cate dintre echipele retrogradate vor lua cu adevarat drumul Ligii a II-a.

Steaua a obtinut la Petrosani cea de-a saptea victorie consecutiva in acest final de campionat si a incheiat pe locul al doilea, atingandu-si obiectivul stabilit inca din iarna, cand Dinamo a scapat in castigatoarea campionatului. Cu o echipa decimata de accidentari si de excluderi din lot, cu doar patru jucatori pe banca, Jiul a dat emotii ros-albastrilor doar o singura data, in minutul 14, cand Apetri a profitat de o neintelegere a lui Goian cu Cernea si a trimis balonul spre poarta goala, iar Banel Nicolita a intervenit salvator de pe linia portii. In rest, Steaua a dominat intalnirea, Iacob si Badea au marcat, iar dupa pauza gazdele nu au mai contat in joc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.