Romania a inregistrat sambata, prima infrangere in Cupa Europeana a Natiunilor la rugby, fiind invinsa cu scorul de 20-13 de catre reprezentativa Georgiei. Partida a stat sub semnul echilibrului tot timpul, georgienii castigand datorita unui eseu marcat in prelungirile partidei. La pauza, scorul a fost egal, 6-6, insa romanii s-au aflat permanent la conducere, gazdele facand eforturi mari pentru a tine ritmul cu "stejarii".

Apoi, in al doilea mitan georgienii reusesc un eseu care ii aduce in avantaj, dar, peste cateva minute, romanii reusesc sa restabileasca egalitate. Finalul meciului a fost de infarct pentru antrenorii ambelor formatii. Georgienii au ratat de la 50 de metri o lovitura de pedeapsa, apoi Ioan Teodorescu a ratat o ocazie de eseu, balonul de urmarire sutat de el iesind in afara spatiului de tinta. In minutul 82, Zibzibadze reuseste eseul care aduce victoria Georgiei.

Pentru Romania au marcat Socol, un eseu si Tofan, doua lovituri de pedeapsa si o transformare. Infrangerea in fata Georgiei a fost oarecum prefatata de catre Ionut Tofan, care, inainte de meci, a spus ca Romania va avea o formatie puternica, ai caror jucatori, evolueaza, in majoritatea cazurilor, in campionatul francez. "Romania si Georgia sunt doua echipe aflate pe val acum, ambele sunt in forma foarte buna. Si la noi si la georgieni sunt multi rugbisti care evolueaza in Franta, asa ca se anunta un joc tare", a afirmat inaintea meciului Tofan.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.