Cristi Borcea risca sa retraiasca momentele din 2004, cand suporterii dinamovisti i-au scris pe gardul casei mesaje razboinice. El a anuntat ca de la Dinamo vor pleca mai multi jucatori importanti, daca echipa nu se califica in grupele Ligii Campionilor.

Cristi Borcea este in pericol sa retraiasca momentele din 2004, cand fanii dinamovisti, furiosi din cauza plecarii masive de jucatori, i-au "pictat" mesaje razboinice pe gardul casei. Desi Dinamo a iesit campioana, suporterii "cainilor" nu sunt deloc fericiti in aceste zile. Rapid este aproape de a lua in concesiune baza din Giulesti, in timp ce actionarii lui Dinamo nu doresc sa faca acelasi lucru cu baza din Soseaua Stefan cel Mare pentru a nu fi obligati sa investeasca in ea. De asemenea, Borcea a anuntat ca vor fi vanduti mai multi jucatori daca echipa nu se va califica in grupele Ligii Campionilor.

Sefii lui Dinamo au anuntat, cu vadita satisfactie, ca au gasit o alta arena decat Ghencea, pe care "cainii" sa poata juca eventualele meciuri din grupele Ligii Campionilor: Stadionul National. Cristi Borcea si ceilalti actionari s-au angajat sa investeasca 200.000 de euro pentru a face imbunatatirile necesare astfel ca cel mai mare stadion al tarii sa indeplineasca standardele impuse de UEFA. In ziua in care suporterii dinamovisti erau instiintati ca nu vor fi nevoiti sa spuna ca Ghencea e "casa" lor, George Copos anunta ca a inceput discutiile cu ministrul transportului pentru concesionarea arenei din Giulesti. "Din iulie, vom incepe lucrarile pentru ca stadionul sa poata gazdui meciuri din Liga Campionilor", a declarat Copos.

Vor sa ia bani, nu sa investeasca

Foarte probabila reusita a lui Copos a pus intr-o lumina proasta conducerea lui Dinamo, singura care nu a facut nici un demers pentru a lua in concesiune baza din Soseaua Stefan cel Mare. Cristi Borcea, Vasile Turcu si ceilalti actionari se apara cu usurinta atunci cand sunt acuzati ca nu investesc pentru ca Dinamo sa aiba un stadion pe care sa poata juca in Liga Campionilor: "Nu putem sa bagam bani in ceva care nu este al nostru". Asta in ciuda faptului ca, imediat dupa finalul turului, ei se laudau ca vor demara lucrarile de modernizare ale arenei de langa Spitalul de Urgenta si ca echipa antrenata de Mircea Rednic va juca "aproape sigur" acolo meciurile din grupele LC. Startul modernizarii s-a tot amanat si, pana la urma, proiectul a fost abandonat. Pentru a aduce Stadionul Dinamo la un nivel acceptabil este nevoie de cateva milioane de euro, bani pe care actionarii ii au, dar nu sunt "prosti" sa ii dea. Este foarte clar ca tinta lor este sa ia bani, nu sa investeasca, din moment ce Cristi Borcea a anuntat ca vor fi vanduti mai multi jucatori daca sortii nu vor harazi un adversar accesibil in preliminariile Ligii Campionilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.