Daca in "derby-ul Vestului", in urma cu mai multi ani, jucatorii crescuti in cele doua orase purtau dueluri aprige si jucau pentru culorile echipei pe care o reprezentau, astazi, aceasta partida aduna mai multi oameni de fotbal din zone diferite ale tarii si nu numai. Antrenorul UTA, Marius Lacatus care era obisnuit cu meciurile dintre Steaua si Dinamo a invatat cat de mult reprezinta o partida intre aradeni si timisoreni in sufletul microbistilor din cele doua orase. De asemenea, si patronul gruparii de pe Bega, care a crescut alaturi de echipa din Giulesti, a invatat foarte repede ca un meci intre Poli si UTA reprezinta marele obiectiv al aradenilor si al timisorenilor.

Din pacate, acest derby va fi umbrit de dimensiunile stadionului din Arad, care are o capacitate de doar 7.000 de locuri, iar fanii "alb-violetilor" nu vor putea intra mai multi de 500, din motive de securitate.

Cu siguranta, partida dintre UTA si Poli va fi una spectaculoasa, avand in vedere ca ambele formatii nemaiavand ce sa obtina in campionat, aradenii fiind scapati de grijile retrogradarii, in vreme ce banatenii s-au consolat cu locul cinci. Astfel, singura miza pusa in joc este onoarea a doua orase importante din vestul tarii, care de-a lungul timpului au purtat dueluri aprige benefice sportului. Sa speram ca, spre deosebire de meciul din tur, castigat de timisoreni cu 2-0 si in care nu au lipsit incidentele dintre suporteri, la Arad nu vom mai avea parte de lupte de strada.