Timisoara a evoluat dupa 20 martie in campionat si in Cupa Romaniei, desi CSJ a hotarat la acea data neprogramarea echipei la jocuri oficiale, decizie confirmata de aceeasi comisie pe 15 mai
Pe 8 februarie 2007, Comisia pentru Statutul Jucatorului, in componenta Manu Gabriel - presedinte, Ionut Matei, Ion Moraru, Gabriel Pierino Ionescu - membri, Alina Stefanescu - secretar, a admis cererea lui Aurelian Dumitru si a obligat pe FCU Politehnica Timisoara sa-i plateasca jucatorului suma de 11.664 USD cu titlu de rate contractuale, plus 1240 RON cu titlu de salarii restante, plus 300 RON taxa de procedura. Hotararea avea drept de apel in termen de cinci zile, la Comisia de Apel, dar "Poli" Timisoara nu a uzat de acest drept. Pe 20 martie 2007, CSJ, in aceeasi componenta, la solicitarea lui A. Dumitru de punere in executie a sentintei din 8 februarie, decide acest lucru, impotriva lui FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, ba chiar cu penalizari de 0,5% in perioada 9 februarie - 23 februarie, plus interzicerea efectuarii de transferuri si legitimari pentru clubul de pe Bega. De asemenea, "incepand cu 20.03.2007, potrivit dispozitiilor art. 24 lit. C pct. 3 din RSTJF, FCU Politehnica Timisoara & Invest SA este sanctionat cu neprogramarea la jocuri oficiale pana la executarea integrala a obligatiei de plata"!

Curios pentru juristii CSJ, aceasta decizie are si ea drept de apel (!), desi este vorba despre o punere in executie a unei hotarari anterioare! Pana la urma, apelul lui "Poli" a fost respins pe 12 aprilie 2007, la Comisia de Apel, pe baza "admiterii inadmisibilitatii apelului in temeiul art. 373 din codul de procedura"! De altfel, inca din 20 martie, Mircea Cezar Ionescu, seful Departamentului Competitii al LPF, a informat clubul timisorean ca nu va fi programat daca nu plateste datoriile catre A. Dumitru. "Poli" n-a platit, dar nici decizia de neprogramare nu a fost aplicata! Mai mult chiar, pe 15 mai, A. Dumitru cere inca o data la CSJ aplicarea deciziei din 8 februarie, iar raspunsul este stupefiant: cererea sa este respinsa deoarece decizia din 8 februarie s-a pus in executare! M. C. Ionescu a declarat ieri, legat de acest aspect, ca "Timisoara a facut cerere de revizuire la CAF, iar pana la aflarea deciziei poate juca". Culmea este ca, pana ieri, la ora declaratiei oficialului LPF, CAF nu facuse publica nici macar decizia de recurs a lui "Poli", dar Ionescu stia deja ca se va cere revizuirea! Ieri, surse din CAF au declarat ca "Poli" nu inaintase nici o cerere de revizuire, lucru normal in conditiile in care respingerea recursului nu fusese inca facuta publica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.