Dupa Chelsea - FC Liverpool, prima mansa a semifinalelor UEFA Champions League, ne minunam ca exista in fotbalul mondial putine echipe capabile sa inscrie un gol din numai doua pase.
Faceam referire la faza punctului reusit de Chelsea, Joe Cole finalizind o actiune in care mingea fusese atinsa in prealabil doar de Carvalho si Drogba. Ca Joe Cole a anuntat dupa asta ca se insoara, n-are absolut nicio legatura. Ei bine, iata ca exista o echipa, FC Sevilla, care poate marca, si nu la intimplare!, dintr-o singura pasa. Miercuri seara, la Glasgow, andaluzii au deschis scorul in finala Cupei UEFA, contra "fratilor" de la Espanyol Barcelona, dintr-o actiune pe cit de simpla, pe atit de spectaculoasa. Extraordinarul portar Palop a degajat cu mina pina la Adriano - mingea plecind din manusa goalkeeper-ului Sevillei cu viteza unui obuz - atacantul a facut o preluare superba, a patruns apoi in careu si l-a invins pe Iraizoz, plasind balonul cu tact la coltul lung. Macar pentru acest gol, FC Sevilla merita sa cistige, de fapt sa-si pastreze trofeul UEFA.

A reusit acest lucru, dupa un meci lung si frumos, al carui deznodamint avea sa se scrie tirziu, in noapte, dupa executarea loviturilor de la 11 metri. Eroul Sevillei a fost Palop, nu neaparat pentru actiunea din minutul 18 sau pentru cele 3 penalty-uri aparate, ci pentru intreaga sa evolutie de la Glasgow, dar si din toata aceasta campanie europeana - vezi finalul de infarct de la Donetk. Si cind te gindesti ca Palop a fost cindva mina moarta la Valencia, iar intr-o seara de februarie, in 2005, ilustrul fotbalist Andrei Cristea ii marca doua goluri, trimitind Valencia in infern si Steaua in "optimi"...


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.