Dupa declaratiile lui Mirel Radoi, de la sfirsitul partidei cu National, Gigi Becali a tinut sa lamureasca problema aparuta ca urmare a descinderii sale pe terenul rivalei Dinamo.

Finantatorul crede ca ceea ce a facut e perfect normal si ca nu a pierdut pe plan politic, mai ales pe termen lung. Patronul Stelei a declarat ca scopul sau este de a elimina ura dintre cluburi.

Dupa ce finul sau, Mirel Radoi, spunea ca Gigi Becali a pierdut mult, mai ales in plan politic, dupa ce a purtat la git fularul celor de la Dinamo, finantatorul Stelei a explicat motivele pentru care a ales sa faca acest lucru, dincolo de dorinta de a ocupa locul doi in campionat. "Mirel nu se pricepe la politica. Eu n-am pierdut nimic in plan politic, pentru ca eu nu mi-am propus sa cistig ceva. Eu vreau sa transmit un mesaj crestinesc, vreau sa fie pace intre cluburi.

De asta voi propune sa facem si noi dineuri, ca in strainatate, inaintea meciurilor cu Dinamo si cu Rapid, ca sa vada si suporterii ca intre conducatori e pace". Patronul Stelei a sugerat si faptul ca, fara respect reciproc, sportul e un act social care nu are de ce sa existe. "impreuna cu mass-media, cu societatea civila, vreau sa ii fac pe oameni sa inteleaga ca sportul nu are sens fara a fi doar o intrecere barbateasca, nu un prilej de a se bate, de a se injura". Referitor strict la planul politic pe care ar fi pierdut ceva procente, potrivit lui Radoi, Gigi Becali s-a aratat increzator in viitorul sau.

"Daca acum sint suporteri ai Stelei care ma injura pentru ce am facut, sa nu uite asta cind vom aduce din nou la Bucuresti echipe mari. Atunci cind va fi sarbatoare in Ghencea, la meciurile din Liga Campionilor, sa vedem ce atitudine vor avea fata de mine. si tot atunci vom vedea daca am pierdut pe plan politic sau, din contra, am cistigat". Patronul Stelei se bazeaza pe faptul ca anul viitor, fiind unul electoral, Steaua va face din nou performanta in Europa, iar acest lucru o sa-i aduca sufragii mai multe din partea suporterilor Stelei, precum si a celor care nu tin neaparat cu vreo echipa.

Suporterii nu dau inapoi

Chiar daca atitudinea lor vizavi de Gigi Becali a fost criticata de majoritatea jucatorilor stelisti, fanii Stelei n-au parut afectati in vreun fel. Astfel, suporterii au anuntat ieri ca isi vor continua protestele la adresa finantatorului stelist. Pentru ca urmatoarea partida, cea cu Pandurii, se va juca cu portile inchise, prima ocazie a ultrasilor de a-si face cunoscute nemultumirile va fi deplasarea de la Petrosani, din ultima etapa.

Copos intelegatorul

Recentul scandal dintre suporterii Stelei si patronul Gigi Becali a atras atentia si altor oameni de fotbal care sint pe aceleasi pozitii ca si latifundiarul din Pipera. Astfel, finantatorul Rapidului, George Copos, a declarat ca fanii stelisti ar trebui sa nu-l mai injure pe Becali. "Suporterii trebuie sa-i fie recunoscatori lui Gigi Becali, ca fara el nu se stie unde era Steaua acum. El baga bani, asa ca trebuie respectat pentru acest lucru", a spus Copos.

"Bun pentru Romania"

Antrenorul cu care Steaua a cucerit Cupa Campionilor, Emeric Ienei, nu este prea impresionat de preferatul fanilor, Elton, despre care afirma ca e un jucator peste medie, dar numai in Liga I. "Pentru Steaua, in campionatul Romåniei, acest Elton e foarte bun. Pe plan international, este mai putin bun, pentru ca acolo sint alte cerinte", a explicat, ieri, tehnicianul pentru Realitatea TV.

"Pe Vitca l-as dori"

Aflati in cautari pentru postul de goalkeeper, stelistii s-au orientat. Contactat telefonic ieri, finantatorul Stelei a negat din capul locului pistele vehiculate de o parte a presei, respectiv Emilian Dolha si Marius Popa. Totodata, Gigi Becali si-a reinnoit interesul vizavi de Cosmin Vitca. Portarul pentru care ros- albastrii au negociat deunazi cu presedintele Otelului, Marius Stan, e pentru Becali prima optiune pentru poarta Stelei in sezonul viitor. "Nu este adeva rat ca Steaua il vrea pe Dolha sau pe Popa, sint doar speculat ii. Am mai spus-o si o repet: mi l-as dori pe Vitca de la Otelul. El ramine prima optiune a noastra si trebuie sa negociem", a precizat patronul din Ghencea. La auzul afirmat iilor, Marius Stan a declarat: "Dupa ce am avut acea iesire la adresa domnului Becali, am mai discutat doar o data cu impresarul lui Vitca problema transferului la Steaua. Pretentiile noastre financiare se situeaza la suma de 500.000 de euro plus un procent dintr-un transfer al sau mai departe. Domnul Becali ne-a propus doar 450.000 de euro. Oferta este inca valabila si a ramas ca noi sa o analizam si sa oferim un raspuns. Sint cam rezervat insa".

"Szekely? Nici vorba!"

Daca transferului lui Cosmin Vitca in Ghencea ii acorda sanse, in schimb, in legatura cu o posibila trecere a lui Janos Szekely la Steaua, Marius Stan este transant: "Pe el nici nu l-am mai adus in discutie. Nici vorba ca ne-am fi inteles cu Steaua. Toate transferurile se fac cu acordul meu, iar pentru Szekely nu exista momentan vreo oferta".

MARIUS STAN (presedinte Otelul): Sper sa se concretizeze ceva cu Vitca, pentru ca gindul unui transfer la Steaua l-a bulversat pe acest baiat. Se vede deja in tricou ros-albastru si crede ca acum locul lui este printre stele


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.