Ce s-a intimplat la Dinamo dupa meciul cu CFR a surprins pe toata lumea. Scandalul creat de promisiunile lui Gigi Becali facute pentru ca alb-rosiii sa invinga, a erupt, a tinut doua zile, insa finalul lui a fost la fel de socant.

Desi era asteptata despartirea de Rednic, el a semnat un nou contract. Adevarul: sumele de la Gigi au ajuns la jucatori, dar sub alta forma, a primelor de campionat!

Meciul cu CFR Cluj a prezentat o echipa dinamovista surprinzator de determinata. Motivul se cunoaste deja. Onoarea si, in plus, geanta cu bani pazita de doi oameni ai lui Gigi Becali la marginea terenului. Ce s-a intimplat pe urma, insa, e un pic mai complicat. Singurii oameni care stiau exact de existenta banilor de la patronul Stelei erau Mircea Rednic si Cristi Borcea, iar jucatorii doar auzisera din surse auxiliare, dar fara sa fie siguri. Dupa meci, echipa trebuia sa plece la Saftica, dar antrenorul a schimbat destinatia pentru hotelul Crystal Palace.

S-a stat doar o jumatate de ora, spre surprinderea jucatorilor care asteptau, conform zvonurilor, sa se imparta banii. Asa ca in capul fotbalistilor s-au nascut anumite intrebari. "Vorbim miine, acum e presa afara", le-a transmis Puriul. A doua zi, echipa s-a intilnit cu Rednic si cu Borcea la club. Cei doi le-au dat jucatorilor cite 20.000 de dolari. "Sint primele voastre pentru cistigarea titlului, cele promise la inceputul sezonului", le-au spus sefii din Groapa. A fost momentul in care fotbalistii, care auzisera zvonurile, s-au revoltat.

Situatia a fost tensionata, dar a fost clarificata ziua urmatoare, cind directorul general si Vasile Turcu au avut o intrevedere cu jucatorii cei mai reprezentativi. Borcea le-a transmis ca nu exista bani de la Gigi si, pentru potolirea spiritelor, le-a dat o suma pentru a o imparti echipei. Asa ca, la nivelul vestiarului, lucrurile s-au calmat. Cel putin aparent, pentru ca Lobont si compania sint siguri ca banii lui Becali au existat si ca au avut alta destinatie.

La ce s-au folosit

Banii de la Gigi Becali au avut o dubla destinatie. Pe linga faptul ca jucatorii au primit cite 20.000 de dolari de fiecare, prima de campionat, din ei s-a pastrat si o anumita suma ca prima transa a contractului lui Mircea Rednic. Astfel, Dinamo a economisit o gramada de bani, practic toate primele de luare a titlului si o parte din salariul antrenorului. Oricum, Rednic si Borcea au stiut amindoi de combinatie, altfel fiind practic imposibila o impacare intre cei doi. Dovada? Noul contract!

"Pentru voturi"

Cunoscut ca fiind in relatii de prietenie cu Gigi Becali actionarul lui Dinamo, Vasile Turcu, a declarat, vizavi de episodul "fularul" in care a fost implicat finantatorul Stelei, ca acesta s-a gindit in primul rind la voturile pe care le putea aduna din partea sustinatorilor echipei din stefan cel Mare. "Gigi a folosit stratagema cu fularul lui Dinamo pentru a stringe cit mai multe voturi in vederea alegerilor de anul viitor", a declarat oficialul.

400 DE MII de dolari au valorat primele de campionat ale jucatorilor lui Dinamo, platite in intregime de Gigi Becali. Restul de bani reprezinta prima transa a contractului lui Mircea Rednic


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.