Presedintele lui Villarreal, Fernando Roig, nu s-a pierdut cu firea in viscolul din Ghencea

Presa spaniola de ieri a alocat spatii mari evenimentului de la Bucuresti. "Daca meciul Austria Viena - Real Zaragoza era in pericol de a fi suspendat, joi seara, Steaua - Villarreal chiar a fost amanat. Decizia de a fi suspendat meciul s-a amanat de trei ori, in timp ce cluburile se puneau de acord pentru o alta data. In final se parea ca se va juca, la dorinta UEFA si a oficialilor Stelei, vineri (n.r. - ieri), de la ora 16.00, dar presedintele Fernando Roig a respins aceasta posibilitate si a confirmat ca partida va avea loc miercuri. Multumim Stelei pentru intelegere!", scrie "Marca".

La randul sau, cotidianul "El Periodico Mediterraneo", sub titlul "Intre pasiune si odisee", a notat: "Suporterii echipei Steaua, care au suportat zapada timp de doua ore si au cantat, au fost singurii care s-au opus negocierilor pentru suspendarea partidei. Nimic nu prevestea marea furtuna de ninsoare care s-a abatut asupra Bucurestiului. Dimineata, razele de soare apareau pe cerul capitalei Romaniei. Dar temperatura scadea... Pe Stadionul Ghencea parea ca are loc o finala de Liga Campionilor. Mai era aproape o ora si jumatate pana la inceputul partidei si tribunele erau pline de suporteri. Ei, fara indoiala, au fost adevaratii eroi ai zilei. Ei si-au aratat dragostea fata de echipa intr-una dintre cele mai friguroase si neplacute nopti de care isi aduce aminte Bucurestiul. Frigului i s-a adaugat o ninsoare monumentala. Fulgii de zapada cadeau continuu, intr-un peisaj in care albul era singura tonalitate cromatica. A spus cineva frig? Cei 28.000 de romani nu s-au miscat de la locurile lor si nu au incetat sa-si incurajeze echipa. Oare muzica este o forma de a incalzi corpul? Asa o fi, pentru ca si dupa o ora, cand la statia de amplificare s-a anuntat suspendarea, stadionul era plin".

De asemenea, "Levante" a mentionat: "Vremea a decis ca partida tur din optimile de finala sa se dispute miercuri, 16 martie. Drumul frigului a continuat aseara (n.r. - joi) pentru Villarreal.

Dupa ce a trecut pe la Kiev, Zaragoza si Soria, 'Submarinul galben>> a infruntat un alt dusman, vremea nefavorabila de la Bucuresti. Terenul de joc era aproape impracticabil, dar cu un sfert de ora inainte de meci a inceput sa cada o ninsoare scandaloasa, care a cuprins complet terenul de pe Steaua". In fine, publicatia "La Roja" a notat ca "zapada a marcat golul!".

Presa iberica a mentionat, insa, si "odiseea" traita de jucatorii de la Villarreal, si lupta pe care au dat-o conducatorii clubului spaniol cu oficialul UEFA, pentru ca acesta din urma sa nu programeze meciul a doua zi. "El Periodico Mediterraneo" a precizat: "Presedintele Fernando Roig era multumit de decizia de amanare a partidei pentru data de 16 martie. 'In final s-a impus solutia cea mai logica>>, a spus Roig, care a afirmat, in gluma: 'Singura vina o are Valencia ca nu a eliminat Steaua. Acum ar fi trebuit sa jucam pe Mestalla>>!".

Orele de disputare a dublei manse

Oficialii Stelei si ai lui Villarreal au decis, impreuna cu organizatorii UEFA, orele de disputare a dublei manse din "optimile" Cupei UEFA. Astfel, meciul tur din Ghencea, se va disputa, miercuri 16 martie, la ora 20.00, iar returul, de pe "El Madrigal", duminica 20 martie, de la ora 22.30, ora Romaniei.

N-aveti cotoare, n-aveti intrare!

O alta problema cu care se confrunta oficialii Stelei o reprezinta modalitatea prin care spectatorii, privati joi de un "spectacol" din cauza viscolului, vor avea acces miercuri, 16 martie, pe Stadionul "Ghencea". Singura solutie gasita de conducatorii clubului din Ghencea a fost ca numai suporterii care au pastrat marcile tichetelor sa aiba acces in arena. Astfel, miercuri, orele 17.00-18.00, vor intra pe stadion posesorii de abonamente, iar intre orele 18.00 si 20.00 vor avea acces posesorii marcilor (cotoarelor) de bilete tiparite pentru partida care trebuia sa se dispute joi seara.

Exista probleme, intrucat majoritatea spectatorilor nu le-au pastrat. Tiparirea altor bilete este imposibila, deoarece fiscalitatea interzice cu desavarsire acest lucru. Pe de alta parte, intrarea libera nu este o varianta, ci o masura care ar provoca haos. Este prima data cand o echipa romaneasca, angrenata in cupele europene, este nevoita sa amane un meci din cauza conditiilor meteorologice.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.