Atacantul Adrian Mutu a declarat, vineri, ca in sezonul 2006/2007, echipa sa, Fiorentina, a depasit orice asteptari, reusind sa se claseze, dupa 35 de etape, pe locul 7 si sa se afle in postura de a lupta pentru calificarea in Cupa UEFA, in conditiile in care a inceput campionatul cu penalizare.

"A fost un sezon foarte important pentru mine. stiam ca echipa putea sa faca lucruri mari, dar am depasit orice asteptari. Pornind de la analiza meciului cu AC Milan, nu pot decat sa ma declar satisfacut. Am obtinut un punct util in fata unei mari echipe, jucand de la egal la egal. Sunt foarte multumit de evolutiile mele la Fiorentina. Acum trebuie sa continuam sa luptam pentru indeplinirea obiectivului de a ne califica in Cupa UEFA. Cred ca echipa este pregatita sa obtina punctele decisive. A fost un campionat lung si greu pe parcursul caruia am fost mereu sub presiune", a declarat Mutu, pentru postul de Lady Radio, din Florenta.

Cu trei etape inainte de finalul sezonului, Fiorentina ocupa locul 7 in clasamentul Seriei A, cu 51 de puncte, in conditiile in care in teren a realizat 66, din care s-a scazut, insa, penalizarea de 15 puncte primita pentru implicare in scandalul meciurilor trucate. Daca nu ar fi fost penalizata, Fiorentina ar fi ocupat locul trei in clasament, care i-ar fi adus o calificare in Liga Campionilor. Fiorentina are un punct mai putin decat Palermo, formatie care ocupa locul sase, ultimul care asigura calificarea directa in turul intai al Cupei UEFA.

Mutu a facut si un bilant al evolutiilor sale in tricoul Fiorentinei, formatie la care s-a transferat inainte de inceperea sezonului, de la Juventus, echipa sanctionata cu retrogradarea in Serie B, dupa ce a fost considerata principala vinovata in scandalul de coruptie din fotbalul italian. "Poate ca in ultimul meci am facut cateva greseli, dar in general cred ca mi-am facut treaba bine. Nu e usor sa fii mereu in cea mai buna forma, trebuie sa strangem din dinti. Viitorul meu este la Fiorentina, fara indoiala. Toni este jucatorul Fiorentinei, unul foarte important pentru echipa. Este un campion mondial care in acest sezon a facut atat de multe pentru echipa, iar multe zvonuri au fost lansate de presa", a mai spus Mutu.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.