Inaintea etapei a XXXII-a a Ligii I, clasamentul pare deja fixat bine si parca doar o minune ar mai putea sa aduca o schimbare majora. Dinamo este deja campioana, cu un avans de 13 puncte fata de Steaua, iar daca gruparea din Ghencea nu mai face nici un pas gresit nu mai are cum sa piarda locul doi, si implicit calificarea in preliminarile Ligii Campionilor.

CFR Cluj se afla la un punct in spatele ros-albastrilor si promite ca va lupta pana la capat pentru sansa sa de a prinde un nesperat loc secund. Rapidul a pierdut contactul cu fruntea clasamentului, aflandu-se la cinci puncte de ardeleni, fiind parca resemnati cu ocuparea locului al patrulea in clasament. Singura lor sansa in care mai cred cu adevarat ca ar putea ajunge in Cupa UEFA o reprezinta Cupa Romaniei, a carei finala o vor disputa in data de 26 mai, la Timisoara, impotriva lui Poli.

La celalalt capat al clasamentului, situatia este mult mai clara decat in frunte, echipele care vor juca in esalonul secund din sezonul viitor fiind deja cunoscute. Singura echipa care mai are sanse matematice de a se salva este Ceahlaul Piatra Neamt, insa programul moldovenilor din ultimele trei etape este infernal. Daca partida de astazi, de la ora 20:30, cu FC Arges, se anunta mai usoara, in celelalte doua meciuri ramase din aceasta editie a Ligii I, Ceahlaul va intalni pe Rapid si pe Dinamo. Celelalte trei echipe care vor evolua la matineu sunt FC Arges, FC National si Jiul Petrosani, toate trei nemaiavand nici macar sanse matematice de a se salva. Farul Constanta a trait mari emotii in privinta retrogradarii, insa, datorita programului greu pe care il are Ceahlaul, se poate considera ca si salvata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.