Campioana Spaniei si inca detinatoarea titlului in UEFA Champions League (noua "regina" se va alege pe 23 mai, dintre AC Milan si FC Liverpool) a pierdut, joi seara, calificarea in finala Cupei Spaniei, desi avea avantajul victoriei cu 5-2 din meciul tur.
"Miracolul" s-a produs pe terenul formatiei Getafe, echipa internationalului roman Cosmin Contra (pasator la ultima reusita) impunindu-se cu un halucinant 4-0, goluri Casquero, Guiza (2) si Dorado. In prima mansa, argentinianul Messi marcase un gol similar cu cel reusit de Diego Maradona in semifinalele Mondialului din `86, impotriva Angliei. Asemeni "zeului" de la Buenos Aires, Messi a driblat tot ce i-a iesit in cale, luind mingea din propria jumatate de teren. Joi seara, suporterii echipei Getafe au scandat tot meciul "Unde este Messi?", aluzie la neconvocarea fotbalistului de catre antrenorul Frank Rijkaard. De la imaginea "extraterestrilor" atotputernici s-a ajuns la umilinta de pe "Coliseum Alfonso Perez". Cotidianul de casa al Realului, "As", a taxat evolutia formatiei catalane, titrind "Barcicidio in Getafe", un joc de cuvinte intre numele clubului - FC Barcelona - si "suicidio" (sinucidere). Cei de la "Marca" au mers pe aceeasi linie, folosind titlul "Ridicol!".

"Sport" a scris "Rusinoasa Barcelona! 11 jucatori total dezinteresati de meci, la inceput, si bulversati pe parcursul confruntarii. In timpul partidei, Eto`o i-a spus lui Rijkaard ce schimbari sa faca, insa olandezul a ramas impietrit pe banca, fara reactie". Finala Cupei Spaniei dintre FC Sevilla si Getafe se anunta mai mult decit interesanta. In cazul in care Sevilla termina campionatul pe unul dintre primele patru locuri in clasament, gruparea andaluza va fi inscrisa, automat, in UEFA Champions League, iar Getafe va juca in Cupa UEFA, indiferent de deznodamintul finalei de pe 23 iunie. Dupa 33 de etape, Sevilla ocupa pozitia a treia (61 de puncte), in timp ce Getafe se afla pe 8, cu 49 de puncte.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.