Razvan Lucescu este de partea suporterilor in conflictul pe care acestia l-au avut cu elevii sai, dupa remiza cu Otelul Galati. Antrenorul giulestean nu s-a sfiit sa contabilizeze punctele nevralgice ale Rapidului, intr-un final de campionat care aduce destul de mult cu epilogul unei drame. Chiar daca nu a dat nume, Lucescu jr. a dat de inteles ca Edel nu va mai juca pina la sfirsit.

Sport Total: Ce parere ai despre manifestarile suporterilor de la finalul meciului cu Otelul?

Razvan Lucescu: Atmosfera este una proasta. Trecem prin momente delicate, iar cel mai repede cedeaza tinerii. De aceea, este bine ca ei sa stie ca nu sint de capul lor! Atunci cind au avut pretentii, suporterii au fost alaturi de ei. Acum, cind jocul nu merge, nu trebuie sa uite ca, atunci cind intra pe teren, nu joaca doar pentru ei, ci pentru toti fanii rapidisti, care sint alaturi de ei si la bine, si la rau.

Vei reusi sa-i responsabilizezi pentru ultimele patru meciuri?

in astfel de momente, se cunosc caracterele deosebite, cind trebuie sa treaca peste aceasta perioada proasta. Eu stiu de la tatal meu ca jucatorii tineri sint cei mai lasi. Acestia te lasa in momentele grele. Revenind la intrebare, eu sper ca voi reusi sa-i mobilizez.

Care sint motivele pentru care Rapid a clacat pe acest final de sezon?

Accidentarea lui Coman ne-a dat peste cap! in ultimele jocuri, portarul ne-a omorit, iar arbitrajele ne-au blocat psihic. La meciurile noastre, am observat ca tot timpul tusierii vad toate contactele, iar cind trebuie sa fie atenti la actiunile noastre, isi admira ghetele cu care sint incaltati. De exemplu, eu nu ii pot reprosa nimic lui Lajos la meciul cu Otelul, dar asistentul trebuia sa vada simularea atacantului galatean, dar cred ca era ocupat in acel moment. Daca nu se dadea penalty, era altceva, nu se mai facea 2-2.

Ultima sansa ca Rapid sa fie si sezonul urmator in cupele europene ramine cistigarea Cupei Romaniei.

Nu trebuie sa uite nimeni din Giulesti ca o finala cistigata inseamna un trofeu care te duce in turul intii al Cupei UEFA. Unde pornesti ca favorita, adica la un pas de grupe. La Timisoara, fotbalistii mei trebuie sa isi dea viata pe teren, pentru ca in joc se afla cariera, faima si munca lor.

Unii fani i-au injurat in ciuda faptului ca Razvan le-a luat apararea suporterilor in conflictul deschis al acestora cu jucatorii, la meciul cu Otelul, au existat voci care si-a exprimat nemultumirea si vizavi de el. "stiu ca m-au
injurat citiva, insa nu ei conteaza. Cei care au facut acest lucru sa nu uite ca, atunci cind am venit la Rapid, echipa era ultima la toate tragerile la sorti din cupele europene. Acum sintem capi de serie, iar ei n-ar trebui sa uite acest lucru", a declarat Razvan. in apararea lui a sarit si George Copos, care i-a mustruluit pe fanii recalcitranti: "N-au nici un drept sa-l injure pe Razvan".

Conditie pentru Intertoto

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus ieri ca membrii Comitetul Executiv au decis ca Rapid poate participa in Cupa UEFA Intertoto doar daca una dintre cele cinci formatii inscrise pina la 26 februarie se retrage. "S-au inscris pina la acea data Poli Timisoara, Poli Iasi, Gloria, Pandurii, Otelul, pentru ca ulterior, in aprilie, sa se inscrie SC Vaslui si Unirea Urziceni, iar in luna mai, Rapidul. Vom avea doua locuri in Intertoto. Cele trei care au depus dupa termenul limita de 26 februarie vor putea fi inscrise doar daca vreuna dintre cele cinci se va retrage". Se pare ca echipa care se va retrage este Pandurii, in urma deciziei antrenorului Eugen Neagoe.

UNIREA URZICENI. Suspendati cu Rapid

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a fost suspendat doua etape si amendat cu suma de 2.000 RON de Comisia de Disciplina a FRF, dupa ce a fost trimis in tribuna de arbitrul Alexandru Tudor, la partida dintre Unirea si Steaua. De asemenea, atacantul Bogdan Mara a primit doua etape de suspendare si o amenda de 3.000 RON, pentru cartonasul rosu din partida FC Arges - Unirea. (Stelian Ionescu)

REVENIRE. Malda joaca in runda urmatoare

Marius Maldarasanu nu a putut sa evolueze miercuri impotriva Otelului Galati, fiind accidentat. Acesta a suferit o tendinita si a fost obligat sa ia o pauza de trei zile, dar, la partida cu Unirea Urziceni de duminica va fi mai mult ca sigur pe teren. Razvan Lucescu are mare nevoie de experienta fostului
ploiestean in acest final incins de campionat.

Apara in finala Cupei!

Accidentarea lui Dani Coman i-a costat foarte mult pe rapidisti. Acestia au pierdut orice sansa de a mai ocupa locul doi, dar si pozitia a treia, din cauza portarilor de rezerva, care s-au intrecut in gafe. Dar, dupa toate aceste probleme, Razvan Lucescu a primit o veste buna: la Timisoara, in finala Cupei, va reintra in poarta Coman, care are toate sansele sa fie refacut pina atunci. Acesta va pleca astazi la Bolonga pentru un nou control medical, la clinica doctorului Nani, pentru a vedea cum evolueaza refacerea dupa accidentarea la inghinali. Din cite se pare, Coman ar vrea sa intre inca din partida cu Ceahlaul, iar, daca nu va fi posibil, portarul va apara cu orice risc in finala Cupei. Altfel, antrenorul Rapidului il va titulariza pe Mihai Minca in partida de duminica, cu Unirea Urziceni.

Amendat cu 5.000 de euro

Revenit dupa o accidentare foarte grava la genunchi, Romeo Stancu nu a reusit sa isi revina pe deplin la forma de dinainte. Introdus de Lucescu jr. in repriza a doua a meciului cu Otelul Galati, acesta a reusit performanta de a primi doua galbene in mai putin de zece minute, lasindu-si echipa in inferioritate numerica. Pentru acest gest, mijlocasul giulestean a fost amendat de Razvan Lucescu cu 5.000 de euro. "Nu pot sa inteleg ce-a fost in capul lui. Este un fotbalist experimentat, dar acum va plati pentru ceea ce a facut", a declarat tehnicianul feroviarilor.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.