Pugilistul Adrian Diaconu l-a invins pe americanul Rico Hoye intr-un meci ce a avut loc, ieri dimineata, la Montreal. Romanul si-a castigat dreptul de a-l intalni pe campionul WBC la categoria semigrea, Chad Dawson. Meciul pentru titlul mondial s-ar putea desfasura la Bucuresti, in toamna. Un prosper om de afaceri roman s-a aratat dispus sa plateasca toate cheltuielile legate de acest al doilea meci pentru un titlu mondial care ar putea avea loc in Romania.

Adrian Diaconu a reusit, ieri dimineata, a 24-a sa victorie la profesionisti (dintre care 15 inainte de limita), dar si cea mai importanta din intreaga sa cariera, pentru ca este cea care-i deschide calea catre titlul mondial. "Rechinul" s-a impus prin KO tehnic in fata americanului Rico Hoye, dupa ce, in secunda 42 a rundei a treia, arbitrul a oprit meciul deoarece romanul l-a lovit puternic pe american si acesta a suferit o taietura deasupra ochiului stang, cazand pe un genunchi. Meciul era programat sa aiba 12 runde, dar Diaconu era mult prea montat ca sa astepte atat. "La categoria mea, sunt cel mai bun. Este cea mai mare victorie din cariera si acum sunt gata pentru urmatoarea, o lupta pentru titlu. M-am pregatit foarte mult pentru acest meci si eram gata din punct de vedere emotional, fizic si mental. Sunt pregatit pentru urmatorul adversar, sunt pregatit pentru titlu. Cred ca am aratat lumii, in noaptea asta, ca pot fi cel mai bun si ca il pot bate pe cel mai bun. Am aratat tuturor din lume ce pot face", a spus, imediat dupa meci, Adrian Diaconu.

Presa canadiana il elogiaza pe ploiestean

Intreaga presa canadiana a laudat, ieri, prestatia boxerului de la Interbox. "A fost cea mai impresionanta victorie pentru pugilistul in varsta de 28 de ani, un luptator de obicei metodic, care a lovit puternic inca de la inceput si l-a coplesit pe Hoye, in varsta de 32 de ani", noteaza canada.com. "Impresionant, impozant, intimidant.