"Noi trebuie sa ajungem din nou sus. Echipa Romaniei are nevoie de o calificare si baietii de acum sunt apropae. Trebuie sa-i sprijinim si sa dea Domnul sa ne calificam. Nu pot spune daca Romania este mai buna decat Bulgaria, dar noi trebuie sa aratam in aceasta campanie ca suntem mai buni decat ceilalti. Facem pasi, mergem bine, dar mai avem pana ajungem acolo unde am fost. Am fost la un moment dat pe locul 6 in lume", este de parere Hagi.

Tehnicianul crede ca nationala Romaniei putea cuceri in 1994 titlul mondial. "Ca sa raspund unora, noua ne-a lipsit ceva ca sa fim campioni mondiali in America. Eu stiu, ne-a lipsit ceva. Nu ne-am pus coroana pe cap. Nu am putut. Buni am fost, dar ne-a lipsit ceva. Poate nu am avut echipa. Nu spun niciodata, dar ne-a lipsit ceva. Apropo de acest lucru, noi am fost de aur. Cand analizezi un jucator trebuie sa analizezi ce a fost si la echipele de club, iar acolo noi am fost campioni. Avem titluri, avem trofee. La echipa nationala am jucat fara interes, pentru onoare si dorinta.. Nu ne-am pus coroana pe cap la un Campionat Mondial sau Campionat European, dar in spatele nostru sunt titluri si trofee. Probabil aurul e prea putin. Asta cred eu, iar cei care ma contrazic trebuie sa-mi aduca argumente", a declarat Hagi.

Fostul selectioner se mandreste cu faptul ca un gol al sau a fost ales al doilea intr-un top al celor mai spectaculoase marcate de fosta sa echipa, FC Barcelona. "Trebuia sa-l puna si pe Messi. Nu putea sa ma lase pe mine. Sunt foarte fericit. E un alt moment de mandrie si de fericire personala. Un roman din istoria Barcelonei are unul dintre cele mai frumoase goluri. Sunt acolo si sunt roman, nu argentinian sau brazilian", a spus Hagi.

Fostul selectioner este de parere ca redevine important in fotbalul european "numarul 10". "Revine numarul 10. Echipele care au castigat in ultimii ani in Europa au avut doi decari in echipa. Ei fac diferenta. inainte nu contau, dar acum au revenit. Atat Milan, cat si Liverpool au aratat ca sunt mai putetrnice decat celelalte. Kaka si Seedorf au fost mai buni decat Cristiano Ronaldo si Rooney. E clar. Pentru aceasta finala nu sunt adeptul pariurilor, dar sunt doua cluburi frumoase. O sa ma duc la Atena doar pentru imnul lui Liverpool. E ceva fantastic", considera fostul international roman.

Referitor la fotbalul romanesc, Hagi crede ca bogatia unui club consta in centrele de copii si juniori. "Fobalul din Est a facut fata celui din Vest. Acum suntem in plina dezvoltare. Banii sunt necesari dar nu inseamna totul. Foarte importante sunt centrele de copii si juniori pentru ca e mai usor sa integrezi in echipa un fotbalist crescut de tine. Costa mai putin sa promovezi un jucator decat sa-l cumperi. E mai usor sa creezi un Cristiano Ronaldo decat sa-l cumperi. Accentul trebuie pus pe centrele de copiii si juniori. Noi nu avem rabdare sa ne uitam la centrele de copii si juniori. Banii trebuie sa-i folosim foarte bine. Patrimoniul unui club, bogatia unui club o reprezinta centrele de copii si juniori", a mai spus Hagi.