Dupa asteptatul cor de fluieraturi la adresa "tradatorului" Gigi Becali, cel care a urlat pe ton spartan in stefan cel Mare, meciul din Ghencea s-a derulat ca un western filmat in Japonia. Adica anapoda, dar pina la urma a iesit bine pentru echipa clar mai valoroasa.

Steaua a urcat pe izbavitorul loc doi. intr-un meci slab, notabile sint fazele golurilor si reintrarea lui Dica, dupa cinci luni.

Dupa ce militianul Dinamo a oprit locomotiva CFR, baietii lui Olaroiu sperau ca partida cu Ceahlaul sa-i propulseze pe locul doi al campionatului, adica exact pohta ce-a pohtit anul asta Gigi. Un Gigi speriat ca nu va pupa cupa europeana in an electoral, asa ca a pupat culorile alb-rosii. Oli a inceput cu o echipa care se stie ca o piesa de teatru la sfirsitul stagiunii, in timp ce sunda a incercat sa aglomereze mijlocul terenului, acolo unde Lovin si Paraschiv puteau fi cei ce ar fi alimentat cu baloane atacantii Stelei. Prima repriza a trecut repede, neobservata, ca un meloman ajuns din greseala la o petrecere cu manele.

S-a strecurat pe linga ziduri, pe linga ochii celor 20.000 de spectatori, care au gasit mai interesant sa-l injure pe patronul echipei. Ocaziile au fost mai rare decit bananele pe vremea lui Ceausescu, doar Badea scapind o data spre poarta lui Fedorenko, dar a fost blocat. Noroc cu repriza a doua, cea in care lumea de pe Ghencea s-a uitat si la fotbal, nu numai la reactiile lui Gigi Becali. A trebuit, ca masura a neputintei steliste, ca Petre Marin sa urce in careul advers si sa plonjeze disperat, la o centrare a lui Cristocea, pentru ca mingea sa cunoasca atingerea plasei lui Fedorenko.

1-0 si Steaua se plasa, bine infipta, pe orbita care duce din nou in Liga Campionilor. Cu un Ceahlaul venit mai mult cu rucsacul in spate la Bucuresti, Steaua a continuat atacurile, totul culminind cu incursiunea de pus pe rana suporterilor stelisti a lui Victoras Iacob, cel care a marcat dupa trecerea de doi adversari.

Nohai trebuia eliminat

La mijlocul primei reprize, nemteanul Nohai a avut o intrare dura, cu talpa inainte, asupra lui Cristocea care, din fericire, nu s-a soldat cu urmari grave pentru stelist. Centralul Anton Helesteanu l-a avertizat pe aparatorul lui Aurel sunda cu cartonas galben, desi regulamentul prevede clar ca, la o astfel de infractiune, jucatorul care a faultat trebuie eliminat.

Cel mai frumos cadou

Nicolae Dica a fost introdus aseara in minutul 83 in locul lui Paraschiv si, pina la final, si-a trecut in cont doua ocazii de gol. Decarul Stelei a revenit, astfel, pe teren dupa o pauza de cinci luni dupa operatia la genunchi, celebrindu-si intr-un mod original cei 27 de ani impliniti chiar ieri. Tot la capitolul reveniri trebuie amintit brazilianul Elton, cel pe care Olaroiu nu-l mai folosise de patru meciuri.

NICOLAE DICa: Am fortat recuperarea pentru a reintra in acest final de sezon. Daca fanii m-au aplaudat, inseamna ca am facut ceva pentru Steaua pina acum


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.