Campionatul Romaniei a fost in acest sezon unul destul de spectaculos, cu destule rasturnari de situatie, singura echipa care a fost constanta in rezultate este chiar cea care a reusit sa-si adjudece titlul cu patru etape inaintea terminarii competitiei, Dinamo Bucuresti.

La subsolul clasamentului insa au fost mai multe echipe care, pe parcursul acestui sezon, s-au perindat prin zona "nisipurilor miscatoare". Totusi, inaintea ultimelor patru etape, situatia pare sa fie intr-o proportie covarsitoare stabilita.

Jiul Petrosani si FC National sunt echipe care au retrogradat deja si din punct de vedere matematic in Liga a II-a. FC Arges se afla la 11 puncte de prima echipa care va scapa de retrogradare, Farul Constanta, ceea ce face aproape imposibila salvarea echipei din Pitesti. Singurii care inca nu s-au impacat cu ideea retrogradarii sunt cei de la Ceahlaul Piatra-Neamt, care vor juca in aceasta seara, de la ora 20.45, in Ghencea, in fata unei formatii care nu are voie sa se impiedice, daca vrea sa prinda ultimul loc pentru preliminariile Ligii Campionilor.

O formatie care a reprezentat o adevarata forta in ultimele editii ale campionatului nostru, Farul Constanta, se zbate din greu sa evite retrogradarea in esalonul secund. Elevii lui Basarab Panduru au doar patru puncte in fata celor de la Ceahlaul, iar o victorie in fata lui Poli Timisoara pare una obligatorie. Avantajul constantenilor este acela ca rivalii de sub Pietricica au un program infernal, in aceste ultime patru etape urmand sa dispute meciuri cu Steaua, FC Arges, Rapid si Dinamo. in acest caz, sansele echipei lui Gheorghe stefan de a se salva de la "matineu" sunt doar matematice


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.