Ogararu a cistigat un nou trofeu cu Ajax. Dupa 1-1 in 120 de minute in finala Cupei, lancierii au trecut la lovituri de departajare de Alkmaar.

Romanul, care mai are in cont Supercupa, a transformat de la punctul cu var pentru al 17-lea succes al lui Ajax. Ogararu a fost integralist, iar Nicolae Mitea a ramas pe banca de rezerve

Sport Total: Felicitari pentru cistigarea Cupei! Cum a fost meciul?

George Ogararu: Destul de greu, chiar foarte greu in ultimele 30 de minute, cind am jucat in inferioritate numerica. AZ este o echipa buna, care ne-a pus de multe ori probleme.

Antrenorul adversarilor a sustinut ca formatiei sale i-au fost refuzate doua penalty-uri.

Pai, si eu pot spune ca arbitrul a luat citeva decizii impotriva noastra la unele faulturi clare ale jucatorilor lui Alkmaar. Una peste alta, nu poate fi vorba de un arbitraj partinitor in favoarea uneia sau alteia din formatii.

Ce importanta acorzi acestui succes?

E un trofeu, si asta conteaza. in al doilea rind, este prima mea cupa cistigata aici. Pe de alta parte, unii dintre noi inca nu pot trece peste dezamagirea produsa de ratarea titlului de campioni din cauza unui singur gol. Acest sistem de departajare nu mi se pare corect. Ar fi fost mai bine sa se tina seama de meciurile directe.

Cum ai descrie primul tau sezon petrecut in Olanda?

Am reusit sa-mi cistig un loc intr-o echipa care evolueaza intr-un campionat puternic, mai bun decit cel romanesc. Ajax, PSV, Feyenoord sau Alkmaar, dar nu numai, sint echipe puternice, cu bugete mai mari decit in Romania si cu jucatori foarte buni. Am cistigat Cupa si am sanse sa joc din toamna in Liga Campionilor. Una peste alta, cred ca a fost un an bun pina acum.

PERFORMANta. Linga Kovacs, Chivu si Mitea

George Ogararu a devenit al patrulea roman care cistiga Cupa Olandei cu Ajax Amsterdam. Lista a fost inaugurata de reputatul tehnician stefan "Pisti" Kovacs, care i-a antrenat pe lancieri intre 1971 si 1973, cistigind Cupa in 1972. Ulterior, acest trofeu a fost cucerit si de Cristian Chivu (2002) si Nicolae Mitea (2006 si 2007). Singurul fotbalist roman care a jucat pentru Ajax fara sa aiba in palmares Cupa Olandei este Bogdan Lobont, actualul portar al lui Dinamo.

incepe play-off-ul

Ajax joaca, miine, la Heerenveen, in primul meci din play-off care trimite in preliminariile Ligii. invingatoarea va juca cu cistigatoarea dintre Twente si Alkmaar. "Cam ciudat acest sistem. Cred ca federatia a vrut ca suporterii sa mai vada citeva meciuri tari, dar pentru fotbalisti e obositor", a spus Ogararu.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.