Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a calificat drept "furt" maniera de arbitraj a centralului Alexandru Tudor la meciul cu Steaua.

"Acest om care m-a trimis in tribuna si care in Romania e considerat cel mai bun arbitru ne-a furat! Eu stau opt etape si el e Brad Pitt. S-o lasam pe asta cu Brad Pitt. Daca ala e 11 metri, eu sunt Jose Mourinho. Din pacate eu sunt Dan Petrescu si ala n-a fost 11 metri. A fost o inventie. Ma gandesc sa-l dau si eu, si clubul, in judecata. A fost furt. A dat penalti, s-a facut 2-0 si a stricat rezultatul, pentru ca la 1-0 nu cedam. Acel penalti a fost inventat de domnul Tudor", a spus Dan Petrescu, facand referire la lovitura de la 11 metri primita de Steaua in minutul 33, cand Tudor a considerat ca portarul Catalin Grigore l-a faultat in careu pe Cristocea, cu toate ca intre cei doi jucatori nu a existat niciun contact.

Tehnicianul formatiei ialomitene a subliniat ca arbitrul a viciat rezultatul meciului cu Steaua. "A fost un meci influentat clar de oamenii in negru. imi pare rau pentru baieti, nu meritau sa pioarda. Mie pot sa-mi faca ce vor, iar lui Tudor de 10 ori mai mult. Toata tara a vazut ca nu a fost 11 metri. Nu l-a atins. isi bate joc de munca mea. Respect Steaua, acolo am jucat, acolo am crescut, sper sa termine pe locul doi, dar azi am fost furati. E viciere de rezultat. in ultimele sapte minute i-a lasat sa stea pe jos. ii era frica sa nu ajungem in careu. Iar la bara aia, probabil ca s-a si inchinat. stiu chestiile astea. Se fac pe fata. Merit sa fiu suspendat, dar nici el nu merita sa fie iertat", a punctat Petrescu.

Dan Petrescu a explicat si de ce nu a mai luat loc pe banca tehnica a echipei Unirea Urziceni in repriza secunda a intalnirii cu Steaua. "M-a eliminat la pauza pentru ca i-am zis ca m-a furat. Am fost suspendat in trecut doua si patru etape din cauza lui, acum o sa iau opt, probabil. si cand il vezi, zici ca e corectul corectilor. Nu e pro Steaua, e anti Dan Petrescu. Cu Dinamo, Tudor nu ne-a dat trei lovituri de la 11 metri. Cu Farul a dat impotriva noastra. Cand eram la Sportul, la fel. N-am castigat niciodata cu el si nu mai e o intamplare", a comentat tehnicianul.

Petrescu considera ca daca arbitrii nu ar fi dezavantajat formatia sa in repetate randuri, Unirea ar fi ocupat un loc mai bun in clasament si a tinut sa sublinieze ca nu va vinde niciodata un meci: "Cu punctele furate de arbitri eram pe locul 3. Noi am jucat tot timpul, toate meciurile, impotriva a 14 jucatori. Cei de la Steaua se plang de doua puncte furate, noi de 12-15. Eu nu voi vinde niciodata un meci. Pana la moarte sunt corect. Dar mai stau 10 ani la Urziceni si pot spune cu mana pe inima ca n-am facut niciun blat si nu stiu cati altii pot spune asta cu mana pe cruce".

Referitor la partida de sambata, Dan Petrescu a spus ca a fost una destul de stransa, in care Steaua a resimtit presiunea obligatiei de a castiga pentru a ramane aproape de CFR Cluj, dupa ce ardelenii au invins pe Rapid. "Era important sa aratam ca suntem o echipa buna si sa jucam de la egal la egal. Am inceput bine, am avut o ocazie imensa si daca fructificam alta era istoria meciului. La 1-0, nemailuand gol demult, jucatorii mei nu mai stiau ce sa faca.

S-au taiat putin. La cabine le-am spus jucatorilor ca trebuie sa credem, ca 2-0 e cel mai periculos scor si in a doua repriza am intors. Le-am spus ca vom reusi sa intoarcem, ca se poate. Cu putina sansa, chiar puteam. Daca inscriam mai repede cred ca puteam sa si castigam. Cred ca egalul era un rezultat mai corect", a spus Petrescu.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.