"Meciul Secolului" dintre Oscar De La Hoya si Floyd Mayweather Jr., va avea loc duminica dimineata la ora 4:00, in direct pe TV Sport, cei doi infruntindu-se pentru titlul mondial al categoriei mijlocii, versiunea WBC.

Biletele la Gala din Las Vegas s-au vindut in mai putin de trei ore, organizatorii anuntind un nou record de incasari pentru cele 16.800 de tichete: 19 milioane de dolari! Cele mai ieftine tichete, cu preturi intre 150 si 350 de dolari, s-au vindut in 45 de minute.

Doua milioane de dolari pentru a-l antrena pe dusmanul fiului sau

De La Hoya este pregatit de celebrul Freddie Roach, care a mai antrenat de-a lungul timpului pugilisti ca Mike Tyson, James Toney, Manny Pacquiao sau Steve Collins. Din 2001 pina in luna ianuarie a acestui an, De La Hoya a fost pregatit de tatal lui Mayweather. Acesta nu s-a sfiit sa-l antreneze pe adversarul fiului sau, dar i-a cerut pentru acest lucru doua milioane de dolari! A fost insa refuzat. "Nu era vorba de bani, dar nu mi se parea corect sa fiu pregatit de tatal lui!", a marturisit De La Hoya.

50 Cent a pariat 1 milion de dolari!

Celebrul rapper american 50 Cent, mare amator al boxului, a intrat in febra de peste Ocean a «Meciului Secolului ». Sigur pe victoria lui Mayweather, 50 Cent a anuntat ca va paria un million de dolari pe un succes al prietenului sau! Floyd Mayweather Jr. este considerat de multi specialisti cel mai rapid si mai tehnic pugilist al momentului. Neinvins la profesionisti, el a adunat 37 de victorii, 24 dintre ele inainte de limita. Oscar de la Hoya a fost campion mondial la 6 categorii diferite, avind un palmares de 38 de victorii si 4 infringeri.

Bursa insumata: 35 de milioane de dolari

Se stie ca in boxul de peste Ocean se invirt sume fabuloase. O dovedesc si bursele de meci ale celor doi combatanti. Oscar De La Hoya are o bursa de 25 de milioane de dolari, salariul lui Jose Mourinho pe trei sezoane! Chiar daca este neinvins, Floyd Mayweather Jr. primeste pentru a urca in ring "doar" 10 milioane de dolari, aproape cit a platit Fiorentina pentru Adrian Mutu.

Peste un milion de cereri de vizionare a meciului in pay-per-view

in SUA marile meciuri de box profesionist nu pot fi vazute la televizor decit in sistem pay-per-view. Pentru a urmari marile gale se platesc bani frumosi. Este cazul si "Meciului Secolului" pentru vizionarea caruia americanii trebuie sa scoata din buzunar 55 de dolari. Pretul nu pare insa sa fi descurajat multa lume, in acest moment existind deja peste un milion de cereri. De La Hoya "se vinde" bine in pay-per-view. in 1999, meciul sau cu Felix Trinidad a adus HBO doar din pay-per-view 71,4 milioane de dolari.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.