Dupa ce a fost considerat principalul actor al filmului in care Jula, Anca si Coroian au jucat roluri secundare, fiind trimisi la juniori de conducerea Clujului dupa ce s-a zvonit ca au sabotat meciul cu Steaua, finantatorul ros-albastrilor vine cu dovezi in alt caz de incercare de mituire a unor fotbalisti.

Becali sustine ca Viorel Ilinca a oferit bani unor pitesteni pentru a trinti meciul cu CFR Cluj

Chiar inainte cu doua zile de partida cu Unirea Urziceni, patronul Stelei a organizat o conferinta de presa in care a dezvaluit ca presedintele acestui club, Viorel Ilinca, a incercat sa aranjeze ca trei dintre fotbalistii lui FC Arges sa nu se omoare cu firea in partida acestora cu CFR Cluj. "Eu aduc probe ca jucatorul Chita de la FC Arges a fost contactat pentru a i se da 15.000 de euro lui, 15.000 lui Tanasa si alti 15.000 fundasului dreapta, Mircea Stan, pentru a trinti meciul cu CFR Cluj.

Ilinca s-a intilnit cu Chita si i-a spus: «Va dau eu cite 15.000, numai pentru a pierde partida»", a declarat Gigi Becali. De altfel, acesti trei jucatori s-au si plins conducerii clubului, inainte de meciul mai sus amintit, ca au fost contactati telefonic de fostul presedinte al argesenilor, Viorel Ilinca, acesta cerindu-le sa nu-si apere corect sansele.

Chiar si patronul lui FC Arges, Cornel Penescu, a recunoscut ca stie de un asemenea zvon, spunind ca: "Nu s-a luat nici o masura, deocamdata, pentru ca nu doresc involburarea apelor acum, la sfirsit de campionat, dar nu vom lasa lucrurile asa". Se pare ca latifundiarul din Pipera crede ca mai multi oameni din fotbal incearca sa-i bareze drumul spre locul doi, si implicit spre Liga Campionilor, el declarind recent ca un om din fotbal ar fi oferit 100.000 de euro celor de la Urziceni, ca prima suplimentara pentru o victorie in fata ros-albastrilor.

in replica, presedintele celor de la Unirea Urziceni, Viorel Ilinca, neaga orice fel de implicat ii in povestea patronului din Ghencea. "Domnul Gigi Becali face strategii specifice dinsului inaintea unor meciuri importante.Eu cred ca mai bine ar fi sa-si vada de clubul sau. Daca are probe, sa le arate, si, daca sint vinovat, atunci ma duc in puscarie", a mai declarat oficialul Unirii.

Becali TV mai asteapta

Desi l-a insarcinat pe Silviu Prigoana sa-i aduca o licenta pentru a-si putea lansa un post de televiziune, Becali TV, finantatorul Stelei n-a avut parte de o reusita. CNA a hotarit aminarea deciziei de acordare a licentei, recomandind modificarea numelui postului. Oficialul stelist s-a aratat dezamagit de decizia CNA, mai ales ca le-a pus membrilor organismului ca nu vrea sa-si faca campanie politica cu ajutorul acestui post.

Penescu confirma!

in fata dezvaluirilor facute de Gigi Becali, finantatorul argesenilor, Cornel Penescu, a reactionat surprinzator. intr-o interventie telefonica avuta la TV Sport, patronul lui FC Arges a declarat: ,,Am si eu informatii care indica ceea ce Gigi Becali a declarat in legatura cu Chita, Stan si Tanasa. stiu ca Ilinca a avut o intilnire cu Chita. Probabil ca de-aia am si ajuns sa retrogradam, fiindca am refuzat constant sa ne compromitem". in ceea ce-i priveste pe jucatorii aratati cu degetul, cei trei nu au dorit sa comenteze afirmatiile lui Becali. Ciprian Tanasa s-ar fi destainuit unor apropiati ca nu a fost contactat de nimeni.

"E o campanie contra CFR"

Presedintele clujenilor a admis ieri ca resimte o campanie puternica dirijata impotriva echipei sale, dar ca nu stie exact cine o exercita. "Nu am pomenit nici numele Stelei, nici al domnului Becali. Nu banuim, deocamdata, pe nimeni, dar este o campanie foarte puternica impotriva noastra. Ca a fost realitate sau doar ceva psihologic si am cedat noi, sa stabileasca cine se simte in masura, eu nu pot", a declarat Iuliu Muresan.

IULIU MUREsAN (presedinte CFR Cluj): Nu este nimic adevarat. Dintre jucatorii amintiti, am vorbit doar cu Tanasa, pe care voiam sa il cumpar, dar asta a fost acum un an. De ce domnul Penescu s-a comportat frumos cu mine? Pentru ca singura legatura pe care am avut-o cu Argesul a fost un fax, in care ii anuntam ca venim cu 100 de fani. E pacat ca se tolereaza asemenea practici

Goian joaca la Urziceni

Pentru a lamuri misterul, Mircea Cezar Ionescu a declarat ieri ca Dorin Goian va putea face parte din linia defensiva a Stelei in partida de miine contra formatiei pregatite de Dan Petrescu. ,,Am verificat si reiese ca Goian a acumulat sase cartonase galbene, nu sapte, deci nu este suspendat contra Unirii Urziceni, asa cum s-a vehiculat", a explicat directorul Departamentului Competitii din cadrul LPF

"Ai cumparat tot orasul Urziceni!"

Sfirsitul de campionat si presiunea locului doi, cel care da dreptul de a participa in Champions League, incep sa scoata la iveala tot mai multe lucruri banuite ca s-ar intimpla in Liga I. Dupa ce Clujul si-a trimis la juniori trei jucatori de peste 27 de ani, si dinspre Grant vin acuze, mai in gluma, mai in serios, pe adresa Stelei. "Am vorbit cu Copos si mi-a zis ca am cumparat tot orasul Urziceni acum, inainte sa joc cu ei. Nu-i nimic, sa zica ca am cumparat si Piatra Neamt, si toate orasele. Ciinii latra, ursul trece.

El nu le cumpara? (n.r. - Copos). si ei le cumpara si tac, merg pe blat", a spus finantatorul stelistilor. De asemenea, Gigi Becali s-a referit si la situatia celor trei jucatori de la CFR Cluj, exilati la echipa de juniori dupa ce au fost suspectati de non combat la meciul cu Steaua. "E neomenie ce face Muresan cu baietii aia. Sint inventii, n-am nici o legatura cu povestea asta. Pun si mina pe Biblie. Oricum, mie mi-a prins bine.Au pus botul la manipulare. Daca spun eu sa-l dea afara pe Semedo, ca e blat, ei asa fac?", a incheiat Gigi.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.