Vizibil afectat de faptul ca echipa sa a pierdut sansa de a evolua direct in grupele Ligii Campionilor, Mircea Rednic a dat de pamint cu Mourinho si cu Sir Alex Ferguson, pe care ii considera principalii vinovati de situatia creata.

Acesta spune ca in Romånia sint antrenori mai valorosi decit cei doi. Tehnicianul a fost deranjat de faptul ca multi s-au bucurat de victoria milanezilor si nu uita sa le arate circotasilor parcursul ciinilor

Sport Total: Sinteti dezamagit dupa rezultatele din semifinalele Ligii Campionilor?

Mircea Rednic: Ce dezamagire?! Nu poate fi vorba de asa ceva. Sa nu uitam ce pretentii si ce obiective am avut la inceputul campionatului si unde am ajuns acum. Cum toti ziceau ca Dinamo e echipa de locul sase, iar acum se bucura de victoria lui Milan, de parca a jucat echipa nationala a Romaniei. Extraordinar! Cita bucurie! intr-un fel e mai bine asa, ca sa nu mai zica nu stiu eu cine ca profitam de munca si de punctele lor. Le aduc aminte insa ca am jucat cu ei si au dat-o la sfirsit pe stadion sau pe arbitri. Daca vor, ii invit la un meci pe teren neutru.

Ati spus mereu ca visul dumneavoastra este sa antrenati in strainatate. Meciul de aseara va intareste aceasta dorinta?

Bineinteles! Cind vad ce greseli fac niste antrenori precum Mourinho sau Ferguson, cum sa nu vreau si eu sa antrenez afara? Portughezul m-a dezamagit crunt. Cum sa-l lasi pe Robben atita timp pe banca de rezerve? il tii pe Kalou in teren 120 de minute, iar el nu face absolut nimic. Apoi, il pui pe Geremi sa bata penalty! Ferguson a stat cu Ronaldo pe stinga de si-au dat seama si comentatorii de la Pro TV ca trebuie mutat. Nu e normal sa joci cu Rooney singur virf si sa arunci toate mingile pe el. Antrenorii au pierdut calificarea, asta e clar. Nu se poate sa faci asemenea greseli! in Romånia sint tehnicieni mult mai buni decit acestia. Sint sigur de asta!

S-a vorbit de un transfer al lui Pulhac la Espanyol. Exista voci care spun ca fotbalistul s-a si inteles cu echipa catalana.

Sa fie clar! Astea pentru mine sint doar zvonuri. in momentul in care va veni o oferta scrisa pe adresa clubului, atunci o sa discuta m. Pina atunci am transferat jumatate din apararea lui Poli, nu stiu pe cine am mai pus ochii. Pina in acest moment, tot ce mi-am dorit, indiferent de pret, am avut. Am gasit intelegere la actionari, iar acest lucru m-a multumit pe deplin.

NICOLAE BADEA (presedinte CA Dinamo): Cred in jucatori, in Dinamo si in conducerea tehnica. Au demonstrat in toamna, in grupele UEFA ca pot. Atunci am invins adversari care ar putea fi cap de serie acum in Champions League

SILVIU BaLACE: Ce sa facem? Asta e. Nu ne ramine decit sa muncim si sa obtinem calificarea pe teren. Am fost suparat, dar asa se intimpla cind astepti de la altii

ADRIAN ROPOTAN: Sintem dezamagiti. Ne bazam mult pe Manchester, dar rezultatul de aseara ne-a dat peste cap. Am pierdut un punct de plecare important, fiindca din grupe era altceva. stiu ca acolo sint echipe bune si foarte bune, dar sper sa nu dam peste Real Madrid

CRISTI PULHAC: Asta e viata. O sa jucam si o sa obtinem calificarea. Nu va fi usor, dar acum nu mai avem nici o alternativa. Nu imi vine sa cred ce slab a jucat Manchester United

"Luptam pina la capat"

Imediat dupa ce Manchester United a fost umilita la Milano, iar formatia lui Mircea Rednic a fost practic condamnata sa joace in turul trei preliminar, Cristi Borcea a tinut sa imbarbateze toata suflarea dinamovista. Astfel, directorul executiv din stefan cel Mare a declarat, in stilul propriu, ca Dinamo nu va renunta la lupta pentru a intra in Liga si a dat vina pe ghinion. "De cind ma stiu, de cind s-a infiintat clubul, Dinamo nu a primit niciodata cadouri din Ceruri. Tot ce am obtinut de-a lungul anilor, campionate, cupe, performant e europene, atitea si atitea bucurii aduse suporterilor, totul s-a facut numai prin munca. Lumea fotbalului trebuie sa stie ca spartanii vor lupta pina la capat pentru a ajunge in grupele Champions Legue. Acum, ce sa facem? Sa capitulam? Niciodata!", a sunat anuntul actionarului.

"Ronaldo? Un racit!"

Daca Mircea Rednic si-a indreptat tunul catre Mourinho si Ferguson, Claudiu Niculescu l-a ironizat pe Cristiano Ronaldo: "Cristiano Ronaldo? Doamne, ce racit! Cind am vazut ploaia aia, am crezut ca este vremea englezilor. Cind colo, au racit, nu stiu ce au avut". in schimb, atacantul a fost impresionat de milanezul Gattuso: "in viata mea nu am vazut asa ceva! Este chiar un adevarat spartan. Gattuso a fost impresionant". Acesta a concluzionat intr-un final: "Dinamo nu a fost niciodata ajutata de noroc in astfel de momente. Nu ne ramine decit sa ne jucam sansa pina la capat".

"Sa fie corecti"

Faptul ca dorinta dinamovis tilor de a evolua direct in grupele Ligii Campionilor se loveste acum de un tur preliminar, nu constituie motiv de bucurie pentru finantatorul Stelei, Gigi Becali. "Dinamo n-a avut nici un ghinion, doar ca Milan si Liverpool au muncit si au avut noroc. Uite ca a iesit cum am zis eu si fotbalul e drept. Daca si ei sint drepti si corecti sa joace in turul trei preliminar. Sa bata pe CFR, sa joace cu ei pe bune si se vor califica, le ajuta Dumnezeu", a declarat ieri increzator, latifundiarul din Pipera. Pentru linistea sa sufleteasca, Becali a contactat deja tabara rivala si si-a luat masuri de precautie: "Mi-a zis Borcea ca vor juca corect. Daca nu va fi asa, nu se califica, pentru ca ii vede Dumnezeu. Oricum, nu vor fi cap de serie, indiferent ce s-ar intimpla". Oficialul Stelei i-a pregatit si rasplata managerului general al ciinilor. "Indiferent de suma, ii fac placerea lui Borcea sa o aduc pe Shakira la Bucuresti. Eu o sa fac ca spartanii si el danseaza cu Shakira", a promis Becali.

GIGI BECALI: M-a sunat Copos si mi-a zis: «Hai Gigi sa iesim pe bulevard, sa dansam de bucurie». I-am raspuns ca: «Ai si tu nevoie de ei sa joace cu CFR, se supara Borcea apoi si se da la o parte»

"Am luat calul gresit"

Claudiu Niculescu a vorbit ieri despre infringerea celor doua echipe care o puteau catapulta pe Dinamo direct in grupele Champions League: "Am avut doua favorite si au iesit amindoua. Am luat calul gresit. Acum, daca sintem spartani adevarati, ajungem acolo prin munca. Intram in Liga prin valoare. Adevarul este ca sintem mari ghinionisti", a declarat atacantul, nu inainte de a spune ca nu va mai tine cu echipele englezesti.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.