Si daca ghinionul dinamovistilor este de fapt o "aroganta" facuta de Gigi Becali actionarilor din Stefan cel Mare? AC Milan, echipa care a frint definitiv si irevocabil visul de marire al dinamovistilor, este patronata de Silvio Berlusconi, prietenul razboinicului" din Pipera, desi nu sintem stapini pe ceea ce afirmam.

Ieri, finantatorul stelist a evitat sa recunoasca faptul ca s-a bucurat de "ghinionul" dinamovistilor, insa l-a pirit pe George Copos. "M-a sunat la 12 noaptea, dupa Milan cu Manchester, si mi-a spus sa iesim pe bulevard, sa ne bucuram, sa dansam de fericire ca Dinamo va trebui sa joace in turul III preliminar", a spus Becali, care de regula spune tot ce stie. Referitor la crunta soarta a viitoarei campioanei, afaceristul a afirmat cuminte: "Dinamo n-a avut niciun ghinion, asta e norocul celor de la Milan si Liverpool.

Nu pot sa va spun daca ma bucura sau nu rezultatele din semifinalele Ligii Campionilor. Voi raspunde la aceasta intrebare dupa partida Dinamo - CFR Cluj. La ora asta, eu nu am dusmanie cu ei, iar Cristi Borcea mi-a promis ca echipa va evolua corect impotriva ardelenilor". Dinamo ramine in afara grupelor UEFA Champions League.

Cel putin, pina-n acest moment, cind calculele matematice arata in felul urmator: finala se va disputa intre Liverpool si Milan, doua cluburi care si-au cistigat dreptul de a fi inscrise direct in grupe, in editia viitoare a competitiei. In "Premier League", Liverpool (locul 3, 67 de puncte) nu mai are nicio sansa sa depaseasca in clasament Chelsea Londra (locul 2, 80 de puncte), cind mai sint de disputat doar doua etape. Cu patru runde inainte de final, "Serie A" propune o ierarhie aproape imposibil de modificat: 1. Inter (campioana), 2. AS Roma (69 de puncte - grupele UEFA Champions League), 3. AC Milan (59 de puncte, turul III preliminar, cap de serie).

Presa engleza ironizeaza ...

"The Sun" a intitulat cronica meciului de la Milano "San Zero", facind un joc de cuvinte intre numele stadionului "San Siro" si cifra zero, din dreptul echipei lui Ferguson. "Oamenii lui Fergie sint San zerouri. Echipa si-a taiat propriul git fiind inecata dupa o furtuna italiana", a mai notat "The Sun". "Visul european al lui United moare" este titlul unui articol din "Daily Mirror". "Visul englez distrus de Milan", a titrat "The Times", in timp ce "The Independent" a notat: "Stilul si puterea lui Milan sint prea mult pentru depasita United", iar "The Guardian" si-a intitulat un articol: "United se prabuseste, in timp ce Kaka duce Milanul catre o revansa cu Liverpool".

... cea italiana elogiaza

Mass-media italiana elogiaza performanta Milanului. "Milan extraordinara - condusa de delirul lui Gattuso", a scris "Gazzetta dello Sport", care a mai notat ca "Milan a intrat pe teren la ora 9:03 pe imnul lui Queen "We will rock you", condusa de Gattuso. Chiar asa a si fost. De la Dida pina la Gilardino, toti oamenii lui Berlusconi au jucat cu gindul la razbunarea in fata lui Liverpool. Cei 4.500 de fani ai lui Manchester United au suferit o mare deziluzie". Agentia "Calciomercato" a indicat ca marele Milan a pus capat parcursului european al lui Manchester United dupa un scor de 3-0 care a aratat diferenta de pe teren, in timp ce "goal.com" a pus succesul lui Milan pe seama unei tactici perfecte abordate de Ancelotti: "Seara magica a lui Carlo a facut ca Milan sa obtina biletele pentru a 11-a finala a Ligii Campionilor dupa o victorie clara".

Starul si trompetele

"The Sun" l-a desemnat pe mijlocasul milanezilor, Clarence Seedorf, drept "Starul meciului", acordindu-i nota 9, la fel ca si lui Kaka, cei mai slabi de la italieni fiind Dida, Oddo, si Inzaghi, notati cu 6. De la Manchester United, cele mai mari note le-au obtinut O`Shea, C.Ronaldo, Fletcher si Scholes (7), in timp ce Heinze si Vidici au fost catalogati drept niste "trompete", primind nota 5.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.