UCM Resita a cucerit Challenge Cup, un succes extraordinar pentru o echipa care, in urma cu doua sezoane, evolua in liga a doua. Baietii lui Omer au smuls o remiza la Drammen, 36-36, suficient pentru a-si adjudeca trofeul.

Challenge Cup seamana tot mai mult cu o competitie a carei trofeu este rezervat din start echipelor din Romania. Dupa ce anul trecut intrecerea a fost cistigata de cei de la Steaua MFA, in acest sezon a venit rindul celor de la UCM Resita. Desi porneau cu a doua sansa in dubla disputa cu formatia norvegiana Drammen HK, baietii lui Aihan Omer si-au demonstrat clasa, reusind sa infirme pronosticurile celor care erau convinsi ca vikingii nu vor avea nici o problema, mai ales dupa ce in tur, la Turnu Severin, cele doua trupe remizasera, 26-26.

O simpla formalitate, si-au spus scandinavii, iar cei 3.500 de fani se pregateau pentru o mare sarbatoare. Nu a fost sa fie asa, pentru ca Rohozneanu & compania au fost de o cu totul alta parere si au smuls un egal, 36-36, care le-a adus trofeul, gratie numarului mai mare de goluri inscrise afara. si totusi, meciul de la Drammen nu a inceput tocmai bine pentru resiteni, care s-au vazut condusi inca din start, iar dupa 12 minute gazdele aveau un avantaj de patru goluri (7-3).

Treptat, baietii lui Omer au echilibrat jocul, iar in repriza secunda au preluat initiativa. Cu o aparare
avansata si extrem de mobila si agresiva, banatenii si-au impus jocul spre final, cind piesele lor grele si-au facut din plin datoria. Veteranul Adi Tucanu si-a aratat experienta, iar aruncarile sale devastatoare, coroborate cu inspiratia la combinatii au facut ravagii in defensiva norvegiana, in timp ce coordonatorul Rohozneanu si-a facut bine treaba, marcind si golul decisiv. Sirbul Bojan Butulija, destul de sters in prima parte a partidei, a explodat exact cind trebuia, iar portarul Razvan Cenusa si-a descumpanit adversarii prin citeva interventii de efect, inclusiv la o aruncare de la sapte metri.

Remiza inregistrata la Drammen a valorat in cele din urma cit o victorie, aducind trofeul la Resita, nu inainte ca handbalistii romani sa declanseze o fiesta in toata regula, in fata unui public resemnat.

Sampanie, hituri si umor

Imediat dupa incheierea meciului, gladiatorii lui Omer au declansat o adevarata sarbatoare, in fata camerelor de luat vederi. "Au murit vikingii! Maximus!" a fost strigatul de lupta victorios al sirbului
Butulija, care si-a amintit imediat de hitul "I love you, baby" si de iubita sa. Tucanu le-a consacrat succesul... dusmanilor, iar Cenusa si-a asumat rolul comediantului, alergind cu limba scoasa intre
trofeu si colegii sai.

ATMOSFERa. Civilizatie scandinava

3.500 de spectatori, printre care si o mica galerie resiteana, au asistat la meciul de la Drammen, contribuind la spectacol. Suporterii norvegieni au dat dovada de mult fair-play, incurajindu-si echipa frenetic, fara a recurge la obisnuitele fluieraturi si injurii la adresa oaspetilor. De cealalta parte, fanii banateni, pierduti intr-o mare scandinava, si-au sustinut favoritii fara nici cea mai mica teama ca vor fi atacati, asa cum s-a intimplat la Budapesta cu spectatorii veniti de la Rimnicu Vilcea.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.