Desi Gigi Becali spune ca Meme Stoica si-a facut singur bagajele, surse din anturajul echipei sustin ca fostul manager general a fost sacrificat pentru a veni Hagi.

Finantatorul ros-albastrilor a facut tot ce era necesar pentru a-si asigura serviciile fostului fotbalist

Gigi Becali a avut in acest retur doua scopuri. si pe unul din ele inca il mai are. Primul a fost sa termine campionatul pe locul doi, iar al doilea sa-si asigure serviciile de antrenor ale lui Gica Hagi. Cum insa acesta din urma nu se inghite deloc cu Mihai Stoica, a refuzat mai mereu propunerile nasului sau. Singurul lucru pe care Hagi l-a facut a fost de a-l sfatui pe patronul Stelei cum sa joace echipa lui Oli ca sa dea rezultate maxime. Gigi a dat curs povetelor si s-a amestecat in treburile echipei, bagind sau scotind jucatori din primul unsprezece dupa bunul lui plac.

De aici au inceput si disensiunile intre finantator si fostul manager general, acesta din urma reprosindu-i ca nu-l lasa pe Olaroiu sa-si faca treaba. Pretext bun pentru Gigi Becali pentru a-i arunca in spate si o greseala pe care Mihai Stoica ar fi facut-o in acte, una care l-a pus pe finantator si pe nepotii sai in pericol. Surse din anturajul echipei sustin insa ca principalul motiv vine de la Gica Hagi, care ar veni din vara ca antrenor si nu si-a dorit un om cu o asemenea putere de decizie in cadrul clubului.

Asta pentru ca Hagi a tinut ca la toate echipele unde a fost sa aiba o putere sporita in cazul deciziei de a transfera sau nu un jucator, lucru care la Steaua ar fi fost greu, stiut fiind faptul ca fostul manager general avea un cuvint greu de spus in aceasta privinta.

Asa ca Gigi a luat decizia de a-l sacrifica pentru ca Hagi sa nu se mai lege de acest amanunt in a-si intirzia descinderea in Ghencea. Aceleasi surse din cadrul clubului sustin ca Olaroiu ar fi cel care urmeaza sa fie debarcat in vara, el fiind doar o solutie de moment.

"Cine da mai mult"

Presedintele galatenilor, Marius Stan, a confirmat faptul ca Steaua s-a aratat interesata de Vitca, Paraschiv si de Szekely: "Exista un interes real pentru cei trei jucatori nominalizati de Steaua. Noi am stabilit niste preturi pentru ei, iar daca Steaua le va accepta, bine. Daca, insa, Dinamo sau Rapid vor veni cu 100.000 de dolari in plus, atunci fotbalistul va pleca la clubul respectiv".

De ce nu joaca Elton

Coroborata cu despartirea de Meme, absenta lui Elton din linia mediana a Stelei a avut darul de a stirni mai multe suspiciuni. "E un jucator foarte bun si chiar am incercat sa schimb sistemul de joc pentru a-l integra. Totusi, nu traversam cel mai bun moment. Acum avem nevoie de forta fizica, de experienta in teren, si am ales sa introduc jucatori care au evoluat mai mult timp la noi. E greu sa schimbi zece jucatori pentru unul singur", a explicat ieri Olaroiu.

"Voi sti intr-o saptamina"

Fostul fotbalist al Valenciei, Gabi Popescu, a dat de inteles ca inca nu a aflat ce functie ii va fi atribuita in cadrul noii conduceri a Stelei, dar ca, indiferent de aceasta, are planuri mari in Ghencea. "intr-o saptamina voi afla atributiile pe care le voi avea. Va fi o placere sa lucrez la un club puternic ca Steaua si imi doresc sa realizez multe aici", a declarat Popescu.

COMENTARIU. MM(isiva)

Scriu acum, ca sa pastrez inca senzatia de curatenie, de incizie chirurgicala reusita. Miine s-ar putea gasi o foarfeca in rana, asa ca ma grabesc. Normal, ma refer la craca de sub talpile lui MM. Una care deja piriia, dar s-a rupt cu ajutorul citorva taietori de lemn cu talentul lui Rodin, dar cu vocatia unor camatari. Sigur, oamenilor li se declanseaza automat un resort care-l face simpatic pe cel alungat, mazilit. Daca nu ai acest mecanism esti ori nesimtit, ori cerebral pina in virful unghiilor. Dar dincolo de asta ramine senzatia ca Mihai isi inghitea vorbele, gesturile, cravata in fata manastirii Casin.

Pentru ca, eschivindu-ne pumnilor oficialului stelist, ramine omul care a iubit Steaua. Daca s-ar razui tot ce e Mihai, linga familie s-ar gasi ros- albastru. si, pentru ca tot se poarta citatele, acest om intruchipeaza cuvintele lui Paler, "de la ratiune la nebunie nu e decit o chestiune de timp". As adauga, atunci cind iubesti peste masura ceva. si MM n-a avut masura. Fata lui palida, si dupa Boro, si dupa sfertul cu Rapid, vorbeste despre greseala care nu se gaseste in nici un act. Sa n-ai masura intr-o functie care e esenta echilibrului.

Zotta in Ghencea?

Dupa demisia lui Mihai Stoica de la Steaua s-a speculat in ultima perioada ca acel care il va inlocui pe fostul conducator stelist ar fi Constantin Zotta. "Chiar daca cineva a vorbit despre o trecere a mea la Steaua, eu prefer sa ma abtin, nu vreau sa spun nimic acum. Vom vedea ce se va intimpla la vara", a spus Zotta.

,,Va fi greu fara Meme"

Cosmin Olaroiu si-a precizat punctul de vedere vizavi de relatia sa cu fostul manager general: "Nu am cum sa fiu suparat pe Meme asa cum s-a zvonit. in primul rind, ar trebui sa-i multumim pentru ceea ce a facut la Steaua. Este un manager exceptional cu care am lucrat foarte bine si care va ramine prietenul nostru. Plecarea sa nu are legatura cu rezultatele echipei".

"M-am jucat"

intr-o emisiune televizata, Mihai Stoica a dezvaluit ca el s-a tot jucat cu ideea de a-si da demisia, crezind ca e un mod de a adauga greutate spuselor sale, acum regretind faptul ca a fost indepartat de la Steaua. "Eu m-am tot jucat prezenti ndu-mi demisia, fie si doar verbal, dar nu credeam ca-mi va fi acceptata", a declarat Stoica. Fostul manager general s-a referit si la greseala pe care tot o vehiculeaza Gigi Becali ca principal motiv pentru care a fost demis Meme, spunind ca, din punctul lui de vedere, mutarea pe care a facut-o n-a fost deloc o eroare.

"O sa vin cu acte care sa demonstreze ca n-am facut nimic ilegal. Poate greseala e doar in acceptiunea domnului Becali, nu si in a mea", a spus fostul oficial. si Gigi Becali a avut ceva de spus, el sustinind ca, dincolo de greseala, au fost si divergente de ordin ierarhic. "Managerul trebuie sa faca ce spune patronul, nu ce vrea el. Nu se poate impune el in fata celui care da bani. De acum incolo, la Steaua nimeni n-o sa mai aiba puteri asa mari cum le-a avut Meme", a incheiat Gigi.

CONTRE. Conflict cu Argaseala

Faptul ca nu a fost instiintat din timp ca se pune la cale demiterea sa constituie motiv de cearta intre Meme si actualul presedinte stelist, Valeriu Argaseala. "Eu nu am spus nimic cind a negociat cu Emil Rosianu trecerea sa la Timisoara. I-am transmis sa uite numarul meu de telefon", a spus Stoica. in replica, Argaseala a afirmat: "Nu am negociat cu cei de la Poli. Gigi mi-a spus ca vrea sa-i dea personal vestea lui Meme. Ce era sa fac?".

DEZAMaGIRE. "Oli nu m-a sunat"

Chiar daca antrenorul Stelei l-a laudat ieri pentru activitatea depusa in Ghencea, Mihai Stoica nu s-a aratat prea incintat cind a fost vorba sa-i ofere o replica. "Nu vreau sa spun acum ce-mi provoaca declaratiile lui Olaroiu. Nu m-a sunat nici macar o data pina acum", s-a limitat sa precizeze ex-stelistul, alimentind astfel zvonurile care indica faptul ca il considera pe Oli unul dintre principalii contribuabili la plecarea sa de la Steaua.

Vrea Dinamo in grupe

Alaturi de Cosmin Olaroiu, Gigi Becali a spus prezent ieri la selectia organizata la Mogosoaia. Motivul? "Caut jucatori romani pentru Steaua. De-aia am venit aici cu toata lumea. Am negociat cu cei de la Galati, dar n-am batut palma. il vreau pe Stancu asta de la Urziceni, dar nu acum", a explicat finantatorul gruparii ros-albastre. in fata declaratiilor magulitoare auzite adesea in ultima perioada dinspre oficialii dinamovisti, care ar prefera Steaua in dauna Clujului pe pozitia secunda a clasamentului, Becali nu putea ramine indiferent: "Vreau sa terminam odata cu tot balamucul asta.

Sper ca Chelsea si Manchester sa se califice in finala ca sa avem doua echipe in Liga. Nu ma mai intereseaza sa am rautati cu altii. si asta, oricit m-as gindi ca ei joaca acolo datorita muncii noastre", a declarat oficialul din Ghencea. in final, Becali s-a aratat surprins de urmarile despartirii de Mihai Stoica: "Ma asteptam ca Meme sa fie atacat mai rau, dar vad ca nu. L-ati atacat toti anii astia si acum, ca l-am dat afara, vad ca il laudati si ii luati apararea. Chiar mi-a si spus ca l-au sunat multi. Cine naiba sa va mai inteleaga si pe voi acum?".


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.