UCM Resita este la 60 de minute de cistigarea Challenge Cup. Desi pornesc cu sansa a doua, banatenii ii pot invinge in deplasare pe norvegienii de la Drammen pentru a lua cupa. Baietii lui Aihan Omer pot cuceri trofeul cu o remiza, cu conditia sa dea 27 de goluri, deoarece in tur scorul a fost egal, 26-26. Meciul decisiv se joaca azi, in Norvegia, de la ora 20:15 si va fi transmis n direct de TV Sport.

Aihan Omer si UCM Resita se afla in fata unei provocari cu o miza extrem de mare. La prima lor participare intr-o competitie europeana, banatenii sint aproape de un rezultat, fara indoiala greu de anticipat in urma cu citeva luni. Bojan Butulija si compania au de disputat returul finalei Challenge Cup, in deplasare cu norvegienii de la Drammen HK, partida fiind programata astazi, de la ora 20:15.

in tur, cele doua formatii au terminat la egalitate partida de la Turnu Severin, 26-26, ceea ce face ca
scandinavii sa aiba prima sansa la cistigarea trofeului. Chiar si astfel, UCM Resita poate da lovitura pe tarim scandinav. Baietii lui Omer au nevoie de o victorie, insa, in ultima instanta, le-ar fi suficienta chiar si o remiza, cu conditia sa inscrie cel putin 27 de goluri!

In pofida emotiilor si a mizei din jurul meciului, tehnicianul gruparii banatene considera ca tocmai acest context poate sa se transforme intr-un avantaj pentru echipa sa.

De altfel, Aihan Omer a afirmat in dese rinduri, inca inaintea disputarii primei manse, ca presiunea apasa mai cu seama pe umerii adversarilor,
care erau cotati cu prima sansa. in schimb, UCM Resita poate profita foarte bine de aceasta situatie, povara nefiind aceeasi si pentru jucatorii romani, care nu au ce sa piarda.

"Tocmai faptul ca pornim cu sansa a doua ne poate avantaja. Adversarii ar putea fi coplesiti de presiunea si de miza din jurul partidei decisive, mai ales ca aceasta se disputa in Norvegia, in fata propriilor suporteri", a
spus tehnicianul.

Totusi, Omer nu este lipsit de griji. Doi dintre jucatorii sai de baza, Dusan Pasic si Adrian Tucanu, acuzau dureri inaintea plecarii spre Drammen, fapt care ar putea sa puna sub semnul indoielii folosirea lor.

Intervievat de EHF

Resiteanul Mihai Rohozneanu a fost, conform site-ului oficial al EHF, unul dintre cei mai buni jucatori in meciul tur cu Drammen HK. Tot aici a aparut un interviu cu romanul, in care acesta sustine ca portarul norvegian a avut un rol important in stabilirea scorului final si ca Drammen lasa impresia unei echipe excelente, dar ca Resita nu va ceda si ca este avantajata de faptul ca nu va juca sub presiune in retur. Ideile se regasesc si intr-un interviu cu antrenorul Omer, realizat de acelasi site.

Tehnicianul adauga insa faptul ca UCM joaca mai bine in deplasare, amintind si de calificarea obtinuta pe teren strain in dauna polonezilor de la Zaglebie Lubin.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.