Jucind din nou pe suprafata care nu i-a mai adus vreo infringere de doi ani, Rafael Nadal a prins aripi reusind victorie dupa victorie. Dupa cel de-al treilea trofeu consecutiv cucerit la Monte Carlo, egalind performanta lui Ilie Nastase, numarul doi mondial, are cele mai mari sanse si la cistigarea turneului Open de la Barcelona, tot pentru a treia oara.

Competitia este dotata cu premii in valoare de un milion de dolari. Succesul ibericului va fi definitiv daca in perioada 28 mai-9 iunie va triumfa pentru a treia oara in cel de-al doilea turneu de Gand Slam
al anului, Roland Garros, Rafa detinind trofeele din 2006 si 2005. De altfel, spaniolul va implini 21 de ani pe 3 iunie, cadoul cel mai pretios fiind, din nou, titlul singurului mare turneu de care liderul ATP, Roger Federer, nu se poate apropia.

Pina atunci, Rafa a trecut in primul meci de la Barcelona de belgianul Kristof Vliegen cu 6-1, 6-2, ieri l-a depasit pe suedezul Johansson cu 6-2, 6-4, iar pina in semifinale, cind il poate intilni pe David Nalbandian sau pe David Ferrer, nu are sanse sa fie eliminat. in finala, spaniolul i-ar putea avea ca adversari pe Nikolay Davidenko sau pe Tommy Robredo sau chiar pe nasul lui Federer, Guillermo
Canas, care l-a invins pe elvetian de doua ori anul acesta, la Indian Wells si la Miami.

In perioada 14-20 mai, el va participa la Masters-ul organizat la Roma cu premii de 2,45 de milioane de dolari, unde, de asemenea, este cel care detine ultimele doua trofee. Cel de anul trecut este obtinut chiar in fata eternului rival Roger Federer.