Besiktas Istanbul, adversara de joi a Stelei, a remizat (2-2) in meciul sustinut pe teren propriu in compania echipei Caykur Rizespor, ultimul inaintea partidei cu Steaua, din Grupa B a Cupei UEFA. Golurile echipei din Istanbul, la care Daniel Pancu nu a evoluat fiind accidentat, au fost marcate de Ahmed Hassan '65 si Ibrahim Akin '80. Pentru Caykur Rizespor a inscris Okan '8 si '68. Tehnicianul Vicente del Bosque a folosit urmatorii jucatori: Ramazan - Fatih, Emre (Ahmed Hassan '46), Cagdas Atan - Ibrahim Uzulmez, Ali Gunes, Okan Buruk (Tumer '66), Ahmet Yildirim, Juanfran - Sergen (Ibrahim Akin '56), Carew

Din pacate, meciul a avut si un moment dramatic: un sustinator al echipei Besiktas a decedat dupa ce a fost injunghiat in timpul unor altercatii intre fani. Suporterul a fost injunghiat in pauza partidei, intr-una dintre tribunele acoperite ale stadionului "Inonu". Imediat dupa constatarea decesului acestuia, politia a cerut ca portile stadionului sa fie inchise pentru ca agresorul, identificat in urma imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, sa nu poata parasi arena.
Pana la urma, persoana a fost arestata la iesirea din arena. Fatih Sozuer, in varsta de 22 de ani, a fost identificat de martori, iar agresorul a recunoscut ca l-a injunghiat pe tanarul de 16 ani. In urma incidentului, conducerea clubului Besiktas s-a intrunit de urgenta la baza din Umraniye, unde a discutat timp de aproximativ doua ore despre imbunatatirea sistemului de securitate la stadion.Del Bosque: "Remiza cu Rizespor nu va afecta meciul cu Steaua"Antrenorul formatiei Besiktas, Vicente del Bosque, a declarat ca remiza inregistrata in meciul cu Caykur Rizespor (2-2) nu va afecta partida cu Steaua, din etapa a III-a a Grupei B a Cupei UEFA. "Noi incercam sa avem un parcurs bun in doua competitii diferite. Nu trebuie sa ne relaxam la Bucuresti gandindu-ne ca mai avem de jucat un meci acasa, in Cupa UEFA. Vom merge si acolo ca sa invingem", a spus Vicente del Bosque.Tehnicianul spaniol considera ca echipa sa nu a avut o evolutie buna la inceputul meciului cu Caykur Rizespor. "Jucatorii mei au incercat sa se lupte, dar nu au reusit sa aiba evolutia pe care am dorit-o. Stiam ca Caykur Rizespor este o echipa care se bazeaza pe defensiva si este foarte buna pe contraatac. Este dificil sa explic de ce nu am reusit sa jucam ca in meciurile cu Fenerbahce si Athletic Bilbao. Am intalnit o echipa care nu ne-a lasat sa actionam. A fost vorba mai degraba despre indemanarea adversarilor decat despre nepriceperea noastra", a afirmat Vicente del Bosque.Pancu ar putea juca la BucurestiDaniel Pancu ar putea juca in meciul cu Steaua programat in etapa a III-a a Grupei B a Cupei UEFA, el fiind refacut in urma unei accidentari la piciorul drept, a anuntat medicul clubului din Istanbul, Ayhan Optur. "Pancu poate sa se antreneze. Daca nu va mai avea probleme si daca antrenorul Vicente del Bosque va dori, el va putea sa evolueze in meciul cu Steaua", a precizat Optur.Pancu s-a accidentat pe 7 noiembrie, in timpul meciului cu Konyaspor, scor 2-2, din etapa a XII-a a campionatului Turciei. In urma unui control radiologic, s-a stabilit ca fotbalistul roman a suferit o ruptura partiala de ligamente la glezna dreapta si, potrivit estimarilor initiale, el urma sa fie indisponibil trei saptamani.Bilbao, spulberata intr-o reprizaPe de alta parte, Athletic Bilbao, adversara Stelei in ultimul meci al bucurestenilor din grupele Cupei UEFA (2 decembrie), a fost invinsa, in deplasare, cu scorul de 3-2 (0-2), de formatia Real Sociedad, in ultimul meci al etapei a XII-a a campionatului Spaniei. Golurile invingatorilor au fost marcate de Nihat '57, '67 si Gabilondo '73, in timp ce pentru oaspeti au inscris Ezquerro '41 si Urzaiz '43.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.